Ege Postası
Geri

Karşıyaka’da Milli Eğitim-belediye krizi sosyal medyaya taşındı!

Karşıyaka Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu’nun, CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın yardım götürdüğü, hizmet verdiği okullarda görüntü vermesini yasaklaması gündeme bomba gibi düştü. İkili arasında yükselen tansiyon sosyal medyaya taşındı. Başkan Akpınar Facebook sayfasında konuyla ilgili çıkan haberi paylaştı. İslamoğlu haberin altına yorum yazarak sert açıklamalarda bulundu. Karşıyaka’da Milli Eğitim-belediye krizi
Karşıyaka’da Milli Eğitim-belediye krizi sosyal medyaya taşındı!
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Aralık 2015 Pazar 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, ilçedeki okul müdürlerine talimat vererek, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar okula geldiğinde yalnızca “odalarında” görüşülmesini istedi.

Çiçek ve plaket verilmesini de yasaklayan İslamoğlu'na tepki gösteren Akpınar, “Milli eğitim müdürü, okullara siyaseti sokuyor. Ben tüm ilçenin belediye başkanımıyım. Öğrencilerle ve öğretmenlerle buluşmamı kimse engelleyemez” demişti.

İkili arasında yükselen tansiyon sosyal medyaya taşındı. Başkan Akpınar Facebook sayfasında yaşananları derleyen ‘Karşıyaka’da okullara yardım yasağı’ haberini paylaştı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu haberin altına yorum yazarak sert açıklamalarda bulundu.

ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLAR ŞOV DEĞİL!
İslamoğlu şu ifadeleri kullandı: Burada haber yapan ve onu önyargılı yorumlarıyla destekleyen değerli Karşıyakalılar. Karşıyaka eğitimde 6 yıldır İzmir’in 30 ilçesinin en iyisi. Biraz araştırın ve öğrenin lütfen. Bir zahmet kendinize şu soruyu da sorun:  Bu başarıyı 1 buçuk yıllık başkan mı sağladı acab? Marifet seçilmek değil dürüst olmak. Halkına doğru bilgi vermeyen kim olursa olsun değil yüzde 72 yüzde 100 oy alsa ne yazar. Peki gerçek nedi? Burada özetleyeyim ama tatmin olmayan buyursun gelsin yüz yüze anlatayım. Gerçek şu, biz belediyemizin okullarımıza yatırım yapması için dün de bugün de istekte bulunduk yarın da bulunacağız. Belediyenin yaptığı bu yatırımlara her zaman teşekkür ettik edeceğiz. Belediye başkanı dahil hiç kimsenin okullara gitmesini yasaklamadık yasaklamayız. Ne yaptı? Sizlerin en değerli varlıklarınız ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın eğitim hakkını koruma adına ve sınıf mahremini bozmama adına ‘hiç kimse ders esnasında sınıfa girmesin’ dedik, diyoruz. Düşünün ki çocuğunuz sınıfta ders yapıyor, birden kapıda 10-15 kişilik bir gurup kameralar, fotoğraf makineleri… Çocuklar ve öğretmen şaşkın ders kesildi başka bir gün başka bir grup aynı davranış.  Bunun sonu yok. Bizim önceliğimiz çocuklarımız. Yoksa birilerinin şov yapması değil. Okulu ziyaret etmek isteyen her kim olursa olsun okula gidebilir okul idaresi tarafından en iyi şekilde ağırlanıp uğurlanır ama ders ortamına giremez. İşte bizim talimatımız budur. Ben 12 yıldır Karşıyaka’da Karşıyakalılara hizmet eden bir eğitimciyim. Kendimi de en az sizler kadar Karşıyakalı hissediyorum ve bu şehri seviyorum."

Başkan Akpınar ise yoruma kaşrılık bir cevap yazmadı.
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası