Ege Postası
Geri

Yabancı öğrencilerden Akpınar'a ziyaret

'Eski Kültürlerden Yeni Dostluklara' projesi kapsamında Türkiye'ye gelen yabancı öğrenciler, hem kültürel ve turistik geziler yaptı hem de Karşıyaka'nın güzelliklerini yaşadı. Başkan Akpınar, İzmir'e gelen öğrencileri makamında ağırladı.
Yabancı öğrencilerden Akpınar'a ziyaret
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Aralık 2015 Cumartesi 11:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Farklı ülkelerdeki yabancı öğrencileri bir araya getirerek sosyal ve kültürel paylaşım imkanı yaratan Karşıyaka Ortaokulu 'Eski Kültürlerden Yeni Dostluklara' projesini hazırladı. Portekiz, Polonya, Romanya ve Hırvatistan'dan toplam 24 öğrenci, 12 de öğretmen İzmir'e geldi. 5 günlük ziyaret programı kapsamında Selçuk Efes, Agora, Kadifekale, Karşıyaka Latife Hanım Köşkü gibi tarihi ve turistik yerler gezildi. Yöresel halk oyunları oynandı, ebru çalışmaları yapıldı. Gezi programında son durak ise Karşıyaka Belediyesiydi. Yabancı öğrenciler, Başkan Akpınar'ı makamında ziyaret ederek, hem proje hakkında bilgiler verdi hem de belediye çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.



"KÜLTÜREL DİYALOĞU ÖNEMSİYORUZ"
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Kültür, yaşam biçimi ve gelişmişlik olarak, Türkiye'nin Avrupa'ya en yakın kentindesiniz. Kısa sürede Türkiye'nin ilk Aktif Şehir unvanını aldık. Avrupa'da onlarca ödüle sahibiz. Belediye olarak kültürler arası diyaloğu önemsiyoruz. Sizleri ağırlamaktan mutluluk duydum, umarım iyi duygularla ayrılırsınız” dedi.

ÖĞRENCİLER MUTLU AYRILDI
Projeye katılan öğrenciler, gördükleri yakınlık nedeniyle çok etkilendiklerini belirterek “İyi ki bu projeye katılıp Karşıyaka’ya gelmişiz. Kısa sürede çok şeyler öğrendik. Yaşadıklarımızı unutmayacağız. Bizlere bu güzellikleri gösteren, kucak açanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası