Ege Postası
Geri

Karşıyaka’da kadınlara uzman uyarısı

Karşıyaka Belediyesi Kadın Danışma Merkezleri’nde sonbahar dönemi hızlı başladı. Karşıyakalı kadınların yoğun ilgi gösterdiği danışma merkezleri söyleşilerle yeni sezona girdi. Nergiz Kadın Danışma Merkezi’nde gerçekleşen ve Psikolog Oya Şengezer’in konuk olduğu ilk söyleşi de “Kadınlarda Yalnızlık Korkusu ve Kararsızlık” tartışıldı.
Karşıyaka’da kadınlara uzman uyarısı
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Ekim 2012 Perşembe 12:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Yoğun ilgi gören söyleşide, yalnızlık kavramını irdeleyen Şengezer, “Aslında yalnızlık daha çok anlaşılamamakla eş değerlendiriliyor. Günlük yaşantımızda aile içinde, toplum içinde, kısacası kalabalıklar içinde bile yalnızlık hissine kapılırız. Özellikle çocuklar yetişkin olunca anne-babayı dinlememeye başlar. Bu durumlarda zorlandığımız anlar olur.“ dedi.

Söyleşinin bir diğer konusu ise, kararsızlık oldu. Günlük yaşantıda kararsız kalınan anların bazen daha güç durumları doğurduğunu da belirten psikolog Oya Şengezer, yapılması gerekenleri anlatarak, “Sorunlarınızı ötelemeyin. Doğru zamanı ve doğru cevabı planlayın. Ertelediğimiz sorunlar bazen daha da büyüyebiliyor. Çözüme odaklanırken seçenekleri düşünün. Bunları yazılı hale de getirebilirseniz daha doğru karara ulaşabilirsiniz. Evlenen çocuklarınızın kararlarına müdahale etmeyin. Boşanmalarda en büyük etken üçüncü kişilerin araya girmesi olarak gösteriliyor. Evli çocuklarınızın kararlarını vermelerini kendilerine bırakın.” diye de ekledi.

Soru cevap bölümünde ise, Karşıyakalı kadınlar yalnızlık ve kararsızlık konusunda alternatif çıkış noktaları hakkında bilgi aldı.

Söyleşilere Bostanlı, Yalı, Alaybey, Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Mahalleleri Kadın Danışma Merkezleri’yle devam edilecek.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası