Ege Postası
Geri

Karşıyaka’ya bir kardeş de Çin’den geliyor

Karşıyaka’nın kardeş şehirler ailesi genişliyor. “Kardeş şehir olalım” çağrısı bu kez çok uzaklardan, Çin’den geldi. Davet üzerine Çin’e giden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, 6 milyon 372 bin nüfuslu Wuxi Belediyesi ile “kardeş şehir” protokolü için süreci başlatan ilk imzayı attı.
Karşıyaka’ya bir kardeş de Çin’den geliyor
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Kasım 2013 Pazartesi 13:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Çin’in Jiangsu yönetim bölgesinin güneyinde yer alan Wuxi (Yuşi) kenti ile Karşıyaka Belediyesi arasında “Kardeş Şehir” ilişkisine dayalı Mutabakat Anlaşması’nda imzalar, her iki kentin yöneticilerinin de katıldığı törenle atıldı. Davet üzerine Wuxi kentine 3 günlük bir ziyarette bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, imza töreninde yaptığı konuşmada, Karşıyaka’nın uluslararası arenada önemli yol kat ettiğine vurgu yaparak, “Kardeş şehir ilişkileri, Karşıyaka için çizdiğimiz ‘Turizm kenti’ vizyonunun geliştirilmesinde büyük önem taşıyor. Dünyanın dört bir yanında sahip olduğumuz kardeş kentlerimizle gerçekleştireceğimiz ortak projelerle, sadece kentler birbirini tanımayacak, aynı zamanda, turist sirkülasyonuna da ciddi ivme kazandırılacaktır. Wuxi kenti ile bugün atılan imzalarla, Kardeş Şehir protokolünün ilk adımını atmış bulunuyoruz. Turizm alanında yapacağımız proje ile Çinli turistleri önümüzdeki dönemde Karşıyaka’da ağırlayacağız. Kardeş Şehir ailemiz genişlerken, Karşıyakamızın adını tüm dünyaya duyurmuş oluyoruz” dedi.

Başkan Durak ile birlikte Wuxi kenti adına Mutabakat Anlaşması’na imza koyan Belediye Başkan Yardımcısı Zhu Aixun, sadece turizm değil, çevre, eğitim ve ekonomi gibi alanlarda da işbirliği yapılacağını hatırlatarak, “Bu çalışmalar, her iki ülke arasındaki dostluğun gelişmesinde önemli katkı sağlayacaktır” diye ekledi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası