Ege Postası
Geri

Kaymakam Demir: Ünye turizm ve kültür şehri yolunda

Ordu'nun Ünye ilçesi Kaymakamı Mustafa Demir, “Ünye, turizm ve aynı zamanda kültür şehri olma yolunda hızla ilerlemektedir.” dedi. Kaymakam Demir, ilçede turizm adına yapılan hizmetleri anlatarak, Ünye’nin gittikçe gelişen güzelleşen...
Kaymakam Demir: Ünye turizm ve kültür şehri yolunda
Haberler / Genel
15 Nisan 2013 Pazartesi 18:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ordu'nun Ünye ilçesi Kaymakamı Mustafa Demir, “Ünye, turizm ve aynı zamanda kültür şehri olma yolunda hızla ilerlemektedir.” dedi. Kaymakam Demir, ilçede turizm adına yapılan hizmetleri anlatarak, Ünye’nin gittikçe gelişen güzelleşen bir şehir olduğunu söyledi.

        Turizm İşletmecileri Derneği'nce Turizm Haftası nedeniyle Ünye Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde bir konferans düzenlendi.
        Konferansın açılışında konuşan Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, Ünye'nin bir turizm şehridir olduğunu belirtti. Sobi, "Tertemiz bir doğası olan Ünye Kent Ormanımız, Çakırtepemiz, uzunca bir sahili, hamamlarımız, tarihi konaklarımız bulunmaktadır. Macera tutkunlarımız için kamping alanlarımız, sualtı spor alanlarımız, su değirmenleri of road yarışlarımız, kültür turizmi tutkunları için eski ahşap camilerimiz, orta çarşı çocuklarımız, bakırcılarımız, çömlekçimiz bulunmaktadır. Ünye’nin bu gibi doğal özellikleri Turizm hareketlerinin olması gerektiği sebeplerdendir. İşletmecilerimize de burada büyük görev düşmektedir. Gelen misafirlerimizi memnuniyet noktasında kaliteli hizmet ve güler yüzle iyi bir hizmet verebilmektir.” dedi.

        İlçede turizm adına yapılan hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür eden Sobi, "Tüm bu özgü ve düşüncelerden 15-22 Nisan Turizm Haftası’nı kutluyor yeni turizm sezonunda çalışmaların hayırlı kazançlar getirmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.
        
        Programda konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Ünye Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin yapımında emeği geçen eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e teşekkür etti. Arpacıoğlu, "Turizm, bacasız fabrika demektir. Ünye’de turizm şehri olma yolunda da çok ciddi adımlar atıyor. Ünye’de turizm adına bir eksiğimizi de tamamlama adına Turizm danışma merkezi kurmayı hedefliyoruz. Daha önce kaymakamlık bünyesinde vardı ama bunu görünür bir yerde kendini ortaya koyabilecek bir yerde olmalı. Ünye’nin kimliğini de temsil edecek şekilde Ünye Cumhuriyet Meydanı’na, bu işin içeriğini iyi bilen uzman kişilerle inşallah turizm danışma merkezini kuracağız.” açıklamasını yaptı.

        Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ise ilçenin turizm açışından herkesin rahatlıkla gezip görebileceği, konaklayabileceği, yeyip içebileceği, güvenebileceği bir yer olduğunu belirtti.

        Konuşmaların ardından 'Ünye’de Turizm ve Turizm Eğitimi' konulu slayt gösterisi, tiyatro gösterileri ve müzik programı sunuldu. Programın ardından gelen misafirlere açık büfede ulusal ve yöresel yemeklerin bulunduğu yiyecekler ikram edildi.

        Programa Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Jandarma Karakol Komutanı Ahmet Koçdemir, Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, AK Parti İlçe Başkanı Av. Ahmet Çamyar, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, bazı belde ve belediye başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası