Ege Postası
Geri

‘Parmaklarımın Ucundaki Bahçe’ sergisi açıldı

Adana'da ilk kez düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Acıbadem Adana Hastanesi’nden Patoloji Uzmanı Prof Dr. Canan Ersöz’ün eserlerinden oluşan ‘Parmaklarımın Ucundaki Bahçe’ adlı kağıt telkari sergisi açıldı. 56 eserden...
‘Parmaklarımın Ucundaki Bahçe’ sergisi açıldı
Haberler / Genel
15 Nisan 2013 Pazartesi 17:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana'da ilk kez düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Acıbadem Adana Hastanesi’nden Patoloji Uzmanı Prof Dr. Canan Ersöz’ün eserlerinden oluşan ‘Parmaklarımın Ucundaki Bahçe’ adlı kağıt telkari sergisi açıldı. 56 eserden oluşan sergi 17 Nisan’a kadar Acıbadem Adana Hastanesi Fuayesi’nde gezilebilecek.

Sergi, İl Kütür ve Turizm Müdür Vekili Nuh Yıldız, Adana Sağlık Turizmi Derneği (ASTD) Başkanı Hüseyin Çelik, Acıbadem Adana Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Soyupak, Olgulaşma Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın ve Fotoğraf Sanatçısı Haluk Uygur tarafından kesilen kurdele ile sanatseverlerin izlenimine sunuldu.

Açılışta Konuşan ASTD Başkanı Hüseyin Çelik, Portakal Çiçeği Karnavalı’nın, Adana’nın tanıtımına katkı sağlayacağına dikkat çekti. Çelik, “Adanalıları heyecanlandıran bu festivalde ‘Parmaklarımın Ucundaki Bahçe’ adlı sergiyle yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Portakal kokusu bu yıl farklı hissediliyor.” diye konuştu.

Prof. Dr. Canan Ersöz’ün kağıt telkari ile tanışması 2005 yılında, kendisine Ilda Principe adlı Amerikalı bir dostunun hediye ettiği kitap sayesinde tesadüfen olmuş. Gördüğü ilk andan itibaren bu sanata duyduğu hayranlık ve merakla ilk kağıt telkari çalışmalarını 2005 yılında yapan Prof. Dr. Ersöz, yurtdışından getirttiği kitaplar ve özellikle internet üzerinden edindiği sanatçı dostlarının yönlendirmeleriyle sanatını geliştirmeye devam ediyor.

“Halen de bu sanatın değişik tekniklerini öğrenmeye ve denemeye çalışıyorum” diyen Prof. Dr. Ersöz, “Çoğunlukla çiçek kompozisyonları çalışıyorum. Kağıt telkari ile yapılan her parçanın özgün olması ve tıpatıp aynısının sanatçının kendisi tarafından bile tekrarlanamaması nedeniyle, bu sanatın her eseri tek olması her esere ayrı bir anlam yüklüyor.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası