Ege Postası
Geri

'Bu Benim Eserim' yarışmasında Artvin'den 2 finalist

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nce ortaokullar arasında düzenlenen Bu Benim Eserim' adlı proje yarışmasının bölge finaline Artvin'den 2 proje girdi. Hopa 14 Mart Ortaokulu öğrencisi Beyza Durmuş'un 'Cüzdanımız...
'Bu Benim Eserim' yarışmasında Artvin'den 2 finalist
Haberler / Genel
15 Nisan 2013 Pazartesi 16:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nce ortaokullar arasında düzenlenen Bu Benim Eserim' adlı proje yarışmasının bölge finaline Artvin'den 2 proje girdi. Hopa 14 Mart Ortaokulu öğrencisi Beyza Durmuş'un 'Cüzdanımız Neden Kalın' ve Şavşat Atatürk Ortaokulu öğrencisi Alper Genç’in ‘Kızılcıktan Kireç Çözücü’ adlı projeleri bölge finalisti projeler arasında yer aldı. Projeler, 7-8 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da sergilenecek.

        Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nce, ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen ‘Bu Benim Eserim’ proje yarışmasında; Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars, Iğdır, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinden oluşturulan bölge grubu yarışmasına 2 bin 704 proje başvurdu. Artvin’den yapılan toplam 852 başvuru arasından il çalışma grubunun seçtiği 184 proje, bölge çalışma grubunun değerlendirilmesi için Erzurum'a gönderildi. 10 ilden gelen projelerden toplam 159 tanesi, bölge çalışma grubunca, bölge bilim kurulunun değerlendirmesine sunuldu. Yapılan değerlendirmede 159 proje seçilirken bunların arasında Artvin’den 22 proje yer aldı. Bölge bilim kurulunun yaptığı değerlendirmede de 8’i Artvin’den olmak üzere toplam 50 proje bölge sergisine seçildi.

        Erzurum'da sergilenen projeler, son kez bilim kurulu üyeleri tarafından değerlendirilerek Ankara'da 7-8 Mayıs 2013 tarihlerinde sergide bölgeyi temsil etmeye hak kazanan 5 proje belirlendi.

        Hopa 14 Mart Ortaokulu öğrencisi Beyza Durmuş’un danışman öğretmeni Mehmet Durmuş rehberliğinde hazırladığı ‘Cüzdanımız Neden Kalın’ ve Şavşat Atatürk Ortaokulu öğrencisi Alper Genç’in danışman öğretmeni Ahmet Bülbül rehberliğinde hazırladığı ‘Kızılcıktan Kireç Çözücü’ adlı projeler bölge finalisti projeler arasında yer almayı başardı.

        Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biz projelere büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda; il düzeyinde, ilkini geçen yıl yaptığımız bilim şenliklerinin, bu yıl ikincisini düzenledik. Gelecek yıllarda da bu şenlikleri düzenleyerek geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. Burada amacımız projeler konusunda ilimizde daha fazla farkında ve duyarlılık oluşturmaktır. Gelişmiş ülkelerde okullarda kaliteli eğitimin en önemli göstergelerinden birisi üretilen projelerdir. Bu gün proje geliştiren çocuklarımız yarın ülkemizi kalkındıracak Ar-Ge çalışmalarını yürüteceklerdir. Erzurum’da bölge finalisti seçilen 5 eserden 2 tanesinin Artvin’den çıkması eğitim tarihimize büyük bir başarı olarak kaydedilmiştir. Ankara sergisinde bu projelere başarılar diliyorum. Bizleri gururlandırdılar, projelerde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” Dedi

        Hopa 14 Mart Ortaokulu Müdürü Fatih Turan ise dereceye giren öğrencisi Beyza Durmuş’u ödüllendirerek, başarılar diledi.

        Öte yandan Erzurum’da yapılan bölge bilim kurulu değerlendirmelerinde guruplarında birinci olan projeler, 7-8 Mayıs 2013 tarihlerinde Ankara’daki sergiye katılacak. Sergide bölgeyi Artvin’den 2, Trabzon’dan 2 ve Erzurum’dan 1 proje temsil edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası