Ege Postası
Geri

Öğrencilerden Atatürk'e benzeyen tiyatro sanatçısına yoğun ilgi

Kocaeli'nde Atatürk’e benzerliği ile dikkat çeken tiyatro sanatçısı Göksel Kaya, İbni Sina figürü ve robot adam, 23 Nisan Festivali kapsamında kapsamında ziyaret ettiği okullarda öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Atatürk'e benzerliğiyle...
Öğrencilerden Atatürk'e benzeyen tiyatro sanatçısına yoğun ilgi
Haberler / Genel
15 Nisan 2013 Pazartesi 17:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kocaeli'nde Atatürk’e benzerliği ile dikkat çeken tiyatro sanatçısı Göksel Kaya, İbni Sina figürü ve robot adam, 23 Nisan Festivali kapsamında kapsamında ziyaret ettiği okullarda öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Atatürk'e benzerliğiyle bilinen tiyatro sanatçısına ulaşmaya çalışan öğrenciler, sanatçıya sarılmak ve elini tutmak için birbirleriyle yarıştı. Göksel Kaya, sevgi gösterisi izdihama dönüşünce belediye yetkilileri tarafından okul bahçesinden güçlükle çıkarıldı.

        Büyükşehir Belediyesi, 19-23 Nisan tarihleri arasında büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Toplam 41 ülkeden binin üzerinde çocuğun katılması beklenen 'Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı'nın ana konsepti 'Bilim' olarak belirlendi. Bu amaçla Bilim ve Teknoloji Kulübü (BTK) ve Karamürsel'den başlayarak okulları gezerek yaptıkları şovlarla öğrencileri 20 Nisan'da başlayacak festivale davet ediyor.

        BTK'nın okullardaki programlarına Atatürk'e benzerliği ile bilinen tiyatro sanatçısı Göksel Kaya da eşlik ediyor. Gölcük İlköğretim Okulu ve Donanma İlköğretim Okulu'nda sınıfları gezen Göksel Kaya'yı gören öğrenciler büyük bir şaşkınlık yaşadı. Göksel Kaya'yı gerçek Atatürk sanan özellikle 1. ve 2. sınıf öğrencileri, 'Atatürk ölmedi mi'' sorusunu yöneltti. Öğrenciler hemen savaşlarda kaç kişiyle savaştığını ve daha bir sürü soru sorunca, tiyatro sanatçısı durumu açıklayarak kendisinin sadece Atatürk'e benzediğini belirtti. Gördüğü yoğun ilgiden oldukça memnun olduğunu söyleyen tiyatrocu Göksel Kaya ise kendisini öğrencilerle buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

        BU YIL İBN-İ SİNA TANITILACAK

Öte yandan her yıl bir Türk büyüğünün tanıtıldığı festivalde bu yıl İbn-i Sina tanıtılacak. İbn-i Sina’yı ve onun çalışmalarını festivale ve fuara katılan tüm yerli ve yabancı çocuklara anlatmak amacıyla Türkçe-İngilizce bir illüstrasyon kitabı bastırıldı. 2011 yılında Nasrettin Hoca, 2012 yılında Piri Reis’in tanıtımı yapılmıştı.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası