Ege Postası
Geri

Kemalpaşa'da işçi kıyımına devam

30 Mart yerel seçimlerinin ardından iktidarın CHP’den AK Parti’ye geçtiği Kemalpaşa Belediyesi’nde işçi kıyımı devam ediyor. Belediyenin Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan 100’e yakın işçi, sözleşme süreleri sona erdiği gerekçesiyle işten çıkarıldı. 100 işçi daha ekmeğinden oldu
Kemalpaşa'da işçi kıyımına devam
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Ocak 2016 Perşembe 12:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI – Kemalpaşa Belediyesi’nde çalışanların dramı bitmedi. Son yerel seçimlerde CHP’den AK Parti’ye geçen belediye bünyesindeki 100'e yakın işçinin daha işine son verildi. İşten çıkarmalara gerekçe olarak, belediye şirketinde çalışan işçilerin sözleşme sürelerinin bitmesi gösterildi.

Kemalpaşa Belediyesi tarafından işten atılan o işçiler konuştu haberi için tıklayınız
Kemalpaşa Belediyesi’ne bağlı KEM-BEL şirketinde çalışanların dramı katlanarak artmaya devam ediyor. Belediyenin Ulaştırma Birim Amirliği, Kültür Sanat Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, Temizlik İşleri gibi birimlerinde, Kemalpaşa Belediyesi’ne bağlı KEM-BEL şirketi bünyesinde yaklaşık 5 yıl çalışan 120 kişiye, geçen yılın ocak ayında, gece yarısı telefonlarına gelen kısa mesaj ile işlerinden çıkarıldıkları bildirildi. Bu kıyıma gerekçe olarak tasarruf tedbirleri gösterildi. Haksız, gerekçesiz ve hukuksuz şekilde işten çıkarıldıklarını belirten işçiler haklarını çeşitli platformlarda ararken, kıyıma şimdi yenisi eklendi.

100 İŞÇİ DAHA
Belediyenin Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlükleri’nde, belediye şirketi bünyesinde çalışan 100 işçi daha kendisini kapı önünde buldu. Sözleşme süreleri dolduğu gerekçesiyle kapı dışarı edilen işçiler, yeni yılın ilk günlerinde, işsizlik dramıyla karşı karşıya kaldı. Haksızlığa uğradıklarını belirten, aileleriyle yokluğa mahkum edildiklerini belirten işçiler, hukuksuzluğun son bulmasını istedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası