Ege Postası
Geri

Kemalpaşa'da personele ikinci darbe! Belediyede zam krizi

Geçtiğimiz ay memur ücretlerini aşağı çeken Kemalpaşa Belediyesi'nde yeni bir kriz daha patlak verdi. Son toplu sözleşmede işçilere yüzde sıfır zam öneren AK Parti'li Arif Uğurlu yetkili sendikaya rest çekerken, grev de kapıya dayandı. Kemalpaşa'da personele ikinci darbe
Kemalpaşa'da personele ikinci darbe! Belediyede zam krizi
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Mayıs 2016 Perşembe 10:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Üst üste gelen personel ve maaş krizleri ile gündemden düşmeyen Kemalpaşa Belediyesi'nde işçiler grev kararı aldı. Yeni dönem toplu iş sözleşmelerinde yaşanan anlaşmazlık belediyede adeta depreme yol açtı.

BELEDİYE YÜZDE 0 ZAM ÖNERDİ

Toplu sözleşme görüşmelerinin tıkandığı Kemalpaşa ilçesinde grev kapıya dayandı. Belediye ile işyerinde örgütlü bulunan yetkili sendika Belediye-İş arasında uzlaşma sağlanamayınca iş bırakma kararı alındı. Belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan toplam 68 işçiyi yakından ilgilendiren yeni dönem toplu iş sözleşmelerinde işçi maaşlarının yüksek olduğunu belirterek yeni kesintiler yapılması ve maaşlarda indirime gidilmesi teklifiyle masaya oturan AK Parti'li Arif Uğurlu, daha sonra sendikaya "Yüzde 0 zam" önerdi.

SENDİKADAN GREV RESTİ

Karara karşı çıkan Belediye-İş Sendikası ise karara karşı çıktı. Gelişmelerin ardından sendika grev ilan kararını belediyeye asarken, uzlaşma sağlanmazsa personel Temmuz ortasından itibaren süresiz olarak iş bırakacak ve temel belediye hizmetleri kesintiye uğrayacak.

MUTOĞLU: BAŞKAN PERSONELİNİ İŞTEN ATMAKLA TEHDİT EDİYOR

Aldıkları karardan geri adım atmayacaklarını duyuran Belediye-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Ahmet Mutoğlu, belediyedeki memurların maaşlarının aşağıya çekildiğini ve taşeron işçilerin kazanılmış haklarının elinden alındığını söyledi, kendilerine sunulan teklifi ise "İşçiye darbe" olarak nitelendirdi. Şube Başkanı Mutoğlu işçiler adına yaptığı açıklamada şu ifadelere yerdi: "Daha önce işçilerin kazandığı hakları belediye yetkilileri geri çekmek istedi. ‘Aldıkları ücretler çok, geri çekelim’ teklifinde bulundular. Memurların da ücretlerini geri çekildi. Memur-Sen ile yaptıkları toplu iş sözleşmesinin ardından Kemalpaşa Belediyesi’nde çalışan memurların maaşlarında bin 300 liralık bir kayıp yaşandı. Belediye Başkanı Arif Uğurlu aynı şeyi bize teklif etti. Daha sonra yapılan görüşmelerde sıfır zam ile masaya oturdular. Yetkililer, ikramiye, mesai ve diğer sosyal ücretlerde işçinin kazanılmış haklarını geri almak istiyor. İşçiye enflasyon oranında zammı bile çok gördüler. Toplu iş sözleşmesinde 18 maddede uzlaşma sağlanamadı. Üstüne dayatılan bu teklifi ve sıfır zammı kabul etmedik diye Başkan Arif Uğurlu tarafından tehdit edildik. Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu "Bu şartları kabul etmezseniz işçileri işten  atarım, kapının önüne koyarım" diyor. İşveren AKP İktidarının işçi aleyhine çıkardığı yasalardan yaralanarak özellikle toplu iş sözleşmelerini geri çekmeye çalışıyor. Bu bir anlayış meselesi. Mevcut siyasi iktidar geldiği dünden bu yana emek cephesinde yaptığı tahribatı biliyoruz. Aynı tahribatın benzerini şuan Kemalpaşa Belediyesi yapıyor. Memur sendikası Tüm-Bel-Sen tarafından imzalanan toplu sözleşmeyi yok saydılar, geçersizdir dediler. Üstüne taşeron işçilerin yol ve yemek haklarını kaldırıp maaşlarını asgari ücrete kadar indirdiler. Memurların maaşları yüksek deyip, toplu sözleşme ile indirime gittiler. Bu nasıl bir belediyecilik anlayışıdı? İşçilerin yıllar önce kazandığı haklarını sendika üzerinden yok etmeye yönelik bir projeleri var. Ama biz bu projeye asla müsaade etmeyeceğiz. Şartlar ne olursa olsun sürecin işçilerin lehine bitecek şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz belediyeye müzakereye açık olduğumuzu söyledik. Şuana kadar belediyeden olumlu yanıt alamadık. Bu işçiler 25 yıldır belediyede çalışan ve sendikalı olan işçiler. Bizim de Memur-Sen gibi her isteneni kabul etmemizi bekliyorlar. O sendika, sendika değil bir suç örgütü. Kendi getirdikleri yandaş sendika ile bizi aynı kefeye koymaya çalıştılar."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası