Ege Postası
Geri

Kerküklü terör mağduru: Yuvam söndü, başka yuvalar sönmesin! (Özel)

Irak'ın Kerkük şehrinde meydana gelen patlamalarda ailesini kaybeden Nevzad Abbas isimli vatandaş, "Benim evim yıkıldı. Başkasının evi yıkılmasın." diyerek Irak hükümetinden şiddet olaylarına karşı önlemlerin artırılmasını istedi....
Kerküklü terör mağduru: Yuvam söndü, başka yuvalar sönmesin! (Özel)
Haberler / Dünya
16 Haziran 2013 Pazar 09:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Irak'ın Kerkük şehrinde meydana gelen patlamalarda ailesini kaybeden Nevzad Abbas isimli vatandaş, "Benim evim yıkıldı. Başkasının evi yıkılmasın." diyerek Irak hükümetinden şiddet olaylarına karşı önlemlerin artırılmasını istedi.

Kerkük'te son günlerde artan şiddet olaylarında her gün onlarca kişi hayatını kaybetmeye devam ediyor. Hükümetin önlem almadığını belirten mağdurlar, zararın sadece kendilerini vurduğunu söylüyor.

Saldırı sonrası hiç kimsenin de kendilerini sorup yardım etmediğini ifade eden saldırı mağdurları, "Ateş düştüğü yeri yakıyor." diyerek hükümete göndermelerde bulundu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında evinin önünde bomba yüklü araç bırakılması sonucu tüm ailesini kaybeden Nevzad Abbas isimli vatandaş, hükümete seslenerek "Benim yuvam yıkıldı, başkasının yuvası yıkılmasın." diyerek önlemlerin arttırılmasını istedi.

Kerkük'ün El Hazra semtinde yaşayan ve geçimini üç tekerlekli arabayla sağlamaya çalışan Nevzad Abbas, ciğerinin yandığını başkasının da yanmaması için dua ettiğini söylüyor.

Patlamayı hiç unutamadığını belirten Abbas, "Allah'tan korkmazlar evimin önünde bomba yüklü araç patlattı. Patlamada eşim, 2 çocuğum, amcam oğlu ve 2 çocuğu, komşularımı kaybettim. Ailemi yok ettiler." dedi.

Irak hükümetini meydana gelen saldırılara karşı önlem almamakla suçlayan Abbas, "Benim hiç bir siyasi düşüncem olmadığı halde, benim gibi bir fakir insanın evinin önünde neden bomba patlatıp evimi yıktılar. Bombada kızım paramparça oldu. Erkek çocuğum da yanarak kül oldu. Allah'tan korkmayanlar hayatımı felç etti." ifadelerini kullandı.

Teröristlerin kendisini cenazede bile rahat bırakmadığını ifade eden Abbas, "Hüseyniye'de yaptığımız taziyede Allah'tan korkmayan biri üzerindeki bombayı patlattı. Daha önce ölen 8 kişi için taziye açtık. Ama gene gelip saldırıp bizden can almaya devam ettiler. Bunlarda nasıl bir vicdan var. Neden sürekli bizi hedef alıyorlar. Hükümete sesleniyorum bizi korusun. Güvenlik önlemlerini artırıp bu olayların önüne geçsin." şeklinde konuştu.

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Abbas, "Bir mağdur olarak halkımıza sesleniyorum. Gelin el ele verelim. Etnik kimlik ayırımı yapmayalım. Bu terörün bitmesi için bir olalım. Teröristlerin hedefi halkı kışkırtmak. Bir birine düşürmek. Benim evim yıkıldı. Ciğerim yandı. Başka kimsenin yanmasın yıkılmasın istiyorum. Ben şu anda tek başıma kaldım. Kimsem kalmadı. Sadece benim ailemde 9 kişiyi mezara gümdüm." dedi.

Türkiye'ye de teşekkür eden Abbas, yaralıların Türkiye'den gelen ambulans uçakla Ankara'ya gönderilerek tedavi edildiğini söyleyerek, Türk makamlarına şükran borçlu olduğunu vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası