Ege Postası
Geri

Kazak-Özbek ilişkilerinde yeni dönem

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in Özbekistan’a resmi ziyareti iki ülke ilişkilerinde yeni bir sayfa açtı.Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un davetlisi olarak Taşkent’e giden Kazak lider, Astana’nın Taşkent Büyükelçiliği...
Kazak-Özbek ilişkilerinde yeni dönem
Haberler / Dünya
15 Haziran 2013 Cumartesi 16:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in Özbekistan’a resmi ziyareti iki ülke ilişkilerinde yeni bir sayfa açtı.

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un davetlisi olarak Taşkent’e giden Kazak lider, Astana’nın Taşkent Büyükelçiliği yeni binası, meşhur Kazak şair Abay’ın heykelinin açılış törenine katıldı. Açılışı yapılan Abay’ın heykeline gül bırakan Nazarbayev ve Kerimov yeni elçilik binasını da gezdiler. Elçilik binasına bayrak çekme töreninin ardından konuşan Nazarbayev, Abay’ın şiirlerinde verdiği mesajın sadece Kazak halkına değil tüm İslam alemini kapsadığını söyledi. Abay’ın, İstanbul, Moskova, Tahran ve Londra’da heykellerinin bulunduğunu ve isminin caddelere verildiğini hatırlatan Nazarbayev, Abay’ın insanlık için ortak bir değer olduğunu vurguladı. Nazarbayev, kardeş ve dost Özbekistan’da Abay heykelinin dikilmesi ve bir caddeye Abay isminin verilmesinin iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin iyi olduğunun kanıtı olduğunu söyledi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov ise iki ülke ilişkilerini alkışa benzeterek iki elin vurulmasıyla ortaya çıktığını ve kardeş ülkeler arasında ilişkilerin karşılıklı ziyaretlerle güçleneceğine inandığını kaydetti. Kardeşlerin zor zamanlar için olduğunu vurgulayan Kerimov, Nazarbayev’in de katkılarıyla aynı şekilde Özbek şair Ali Şir Nevai’nin heykelinin de Astana’ya dikilmesini teklif etti.

Nazarbayev’in ziyareti sırasında iki ülke arasında Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası