Ege Postası
Geri

Yeşil Rota, Trabzon, Rize ve Bursa fotoğraf sergisi Cidde’de açıldı

Türkiye'nin Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşeliği tarafından hazırlanan Yeşil Rota; Trabzon, Rize ve Bursa Fotoğrafları sergisi çok sayıda Suudi gazetecinin katılımı ile Cidde Red Sea Mall de açıldı. Açılışa Cidde Başkonsolosu Fikret...
Yeşil Rota, Trabzon, Rize ve Bursa fotoğraf sergisi Cidde’de açıldı
Haberler / Dünya
15 Haziran 2013 Cumartesi 13:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye'nin Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşeliği tarafından hazırlanan Yeşil Rota; Trabzon, Rize ve Bursa Fotoğrafları sergisi çok sayıda Suudi gazetecinin katılımı ile Cidde Red Sea Mall de açıldı. Açılışa Cidde Başkonsolosu Fikret Özer, Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı Mekke Bölgesi Basın Genel Müdürü Dr. Suud Salih Katip'in yanı sıra çok sayıda yetkili katıldı.

Türkiye ve Suudi Arabistan medyası arasında dostluğun, kardeşliğin, hoşgörünün ve yardımlaşmanın daha da ileri seviyelere ulaşmasını sağlamak amacıya gerçekleştirilen sergide 125 adet Trabzon, Rize ve Bursa'nın Suudlu Gazeteciler tarafından çekilmiş büyük fotoğrafları sergileniyor.

Açılış konuşmasında Basın Ataşesi Bahattin Akyön, "Bu gün burada bulunma amacımız, daha önceleri Türkiye’ye davet ettiğimiz Suudi basın mensubu arkadaşlarımızın, gittikleri illerden kendi çektikleri fotoğrafları görmek, bir başka deyişle, güzel Türkiye'mize bir de onların gözünden bakmak. Türkiye ve Suudi Arabistan arasında medya alanında da güzel diyalog bulunmaktadır. Bundan sonra da bu tür çalışmalarımız Suudi basın mensubu arkadaşlarımın desteği ile her geçen gün daha da artacağına inanıyorum. Yeşil Rota Sergisi iki ülke arasındaki dostluğun, kardeşliğin ve hoş görünün en büyük göstergesidir." dedi.

Cidde Başkonsolosu Fikret Özer de konuşmasında medya alanındaki güzel diyalogların sevindirici olduğunu söyledi. Ayrıca Özer " Suudi Arabistanlı basın mensupların ülkemizi ziyaret ettikten sonra, gördükleri güzellikleri burada kendi halklarıyla paylaşmaları bizleri mutlu etmiştir. Ülkemiz güvenli, huzurlu, yeşil doğası ve tarihi güzellikleriyle ailece gidebilecekleri eşsiz bir yerdir. Bunu basının objektifinden görmemizde son derece anlamlı oluştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı Mekke Bölgesi Basın Genel Müdürü Dr. Suud Salih Katip da yaptığı konuşmada, "Ortak değerlerimiz ve güzel paylaşımlarımız var. Birbirimizi anlamamız ve güzel hizmetler yapılması basın anlamında sevindiricidir. Karşılıklı çözüm üretmek ve yardımlaşmak bu sergide olduğu gibi güzel bir netice vermiştir." şeklinde konuştu.

Türkiye'ye giden Gazeteciler adına konuşan Basem Bawazir ise "Gördüğümüz ilgi ve alakadan dolayı çok memnunuz. Bizler gördüğümüz güzellikleri burada sergiliyoruz. Türkiye çok güzel." dedi.

Seyahate katılan basın mensupları içinde Türkiye ile ilgili en çok haber yapan Hassan Abduha'a Basın Ataşeliği tarafından işlemeli Türk Testisi hediye edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası