Ege Postası
Geri

Muhalifler, İdlib ve Humus'ta Esed'e ait askeri bölgeleri aldı

Suriye'de muhalifler ile Hizbullah destekli Esed ordusu arasında çatışmalar, devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu'nun İdlib ve Humus'ta bir çok askeri üssü ele geçirdiğini duyurdu.Muhalifler, Esed'e bağlı ordunun Deryr Ez Zor ile Şam banliyölerini...
Muhalifler, İdlib ve Humus'ta Esed'e ait askeri bölgeleri aldı
Haberler / Dünya
15 Haziran 2013 Cumartesi 12:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye'de muhalifler ile Hizbullah destekli Esed ordusu arasında çatışmalar, devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu'nun İdlib ve Humus'ta bir çok askeri üssü ele geçirdiğini duyurdu.
Muhalifler, Esed'e bağlı ordunun Deryr Ez Zor ile Şam banliyölerini bu sabah itibariyle bombaladığını bildirdi. Özgür Suriye Ordusu çatışmaların devam ettiği Humus'un Kuzeyinde Rastan'daki Esed ordusuna ait en büyük askeri kontrol noktalarından biri olan El Emles'i ele geçirdiklerini duyurdu. Muhalifler ayrıca İdlib kırsalında İskan askeri kampını da Esed'in ordusundan aldıklarını aktardı.
Halep'te ise muhalifler ile yönetime bağlı ordu arasında dün başlayan çatışmalar sürüyor. Hizbullah destekli Esed ordusunun stratejik Kuseyr kasabasını almasının ardından Halep'e yöneleceği açıklanmış, muhalifler Halep genelinde seferberlik kararı almıştı.
Suriye Devrim Konseyi, Şam'da Filistinlilerin yaşadığı Yermük Mülteci Kampı girişinde muhalifler ile yönetime bağlı ordu arasında sabah erken saatlerde çatışmaların başladığı kayd etti.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İdlib ve Humus başta olmak üzere 3 gün devam eden kanlı çatışmalar sonrasında Esed'e bağlı 400 askerin öldürüldüğünü illeri sürdü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası