Ege Postası
Geri

"Rus gazeteci dövüldü ve sınır dışı ediliyor" iddiası

Rus muhalif gazete Novaya Gazeta’nın muhabiri Arkadi Babçenko’nun Taksim Gezi Parkı’nda polis tarafından dövüldüğü, sonrasında hastaneye kaldırıldığı iddia edildi. Interfax’a açıklamada bulunan Rusya İstanbul Başkonsolosluğu sözcüsü...
Haberler / Dünya
15 Haziran 2013 Cumartesi 14:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rus muhalif gazete Novaya Gazeta’nın muhabiri Arkadi Babçenko’nun Taksim Gezi Parkı’nda polis tarafından dövüldüğü, sonrasında hastaneye kaldırıldığı iddia edildi.

Interfax’a açıklamada bulunan Rusya İstanbul Başkonsolosluğu sözcüsü Babçenko’nun göz altına alındığını ve büyük bir ihtimalle Cumartesi sabah saatlerinde çıkarıldığı mahkemece de sınır dışı edilmesine karar verileceğini söyledi. Sözcü, “Babçenko büyük bir ihtimalle bugün Rusya’ya sınır dışı edilecek.” dedi.

Babçenko ise açıklamasında, kendini iyi hissettiğini, sağlık açısından herhangi bir sorunu olmadığını belirtti.

Rus diplomatik kaynaklar Babçenko’nun neden gözaltına alındığı konusunda bilgileri olmadığını ifade etti.

Novaya Gazeta’nın internet sitesinde yer alan haberde, Babçenko Taksim Meydanı’nda güvenlik güçleri tarafından göz altına alındığı, sonrasında da hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Gazeteye konuşan Babçenko, “Boş polis araçlarının resimlerini çektiğim sırada sivil görevliler müdahale etti. Resim çekmememi istediler. Sonra da ellerimi tutukladılar. Kuytu bir alana çekerek ayaklarıma vurdular. Karın boşluğuma da darbe aldım. Şimdi hastanedeyim. Yürüyemiyorum. Özel güvenlik görevlileri de yanımda bekliyor.” iddialarını dile getirdi.

Pasaport ve diğer dokümanlarına el konulduğunu ifade eden Rus gazeteci, telefonunun alınmadığını ve telefon açmasına izin verildiğini söyledi. Yöneticilere saldırmakla suçlandığını vurgulayan Babçenko, “Şimdilik ne yapacaklarını bilmiyorum. Muhtemelen bir suçlamada bulunacak ve sınır dışı edecekler.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası