Ege Postası
Geri

Kerry, 24 saat içinde onlarca mevkidaşı ve NATO, BM, AB yetkilileri ile görüştü

Suriye’ye olası müdahale öncesinde ABD Dışişleri Bakanı, yoğun diplomasi trafiğine başladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Bakan John Kerry’in Suriye konusunda dünkü yaptığı sert çıkıştan sonra geçen 24 saat içinde onlarca...
Kerry, 24 saat içinde onlarca mevkidaşı ve NATO, BM, AB yetkilileri ile görüştü
Haberler / Dünya
27 Ağustos 2013 Salı 23:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye’ye olası müdahale öncesinde ABD Dışişleri Bakanı, yoğun diplomasi trafiğine başladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Bakan John Kerry’in Suriye konusunda dünkü yaptığı sert çıkıştan sonra geçen 24 saat içinde onlarca mevkidaşı ile bazı uluslar arası kuruluşların en tepe isimleri ile görüşüğünü söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, günlük basın toplantısında bir soru üzerine Bakan Kerry’in Suriye konusunda yoğun telefon trafiği yaşadığını bildirdi. Sözcü Harf açıklamasında, Kerry'nin dün Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, NATO Genel Sekreteri Andres Fogh Rasmussen, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arab, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kanada, Suudi Arabistan, İngiltere, Katar ve Ürdün mevkidaşları ile görüştüğünü dile getirdi. Harf, ayrıca Kerry’in Suriye konusunda sert çıkış yapan Arap Birliği Genel Sekreteri el-Arab ile iki defa görüştüğünü söyledi. Sözcü Harf, Bakan Kerry’in bugün de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile konuştuğunu belirtti.

BM GÜVENLİK KONSEYİ’NİN ONAYI ALINACAK MI'

Bir gazetecinin Kerry’in BM Güvenlik Konseyi’nden olası bir Suriye’ye müdahale için onay alınıp alınmadığı, diplomatik girişiminin olup olmadığı yolundaki sorusuna Harf açıklama getiremedi. Sözcü Harf, henüz Başkan Barack Obama’nın müdahale ile ilgili kararını açıklamadığı ve dolayısıyla da böyle bir çabanın olup olmadığı yolundaki sorulara ise cevap veremeyeceğini söyledi.

RUSYA İLE ABD ARASINDAKİ TOPLANTI İPTAL EDİLMEDİ SADECE ERTELENDİ

Yine bir başka gazatecinin Suriye’de yaşanılan kriz nedeniyle Rus mevkidaşı ile bu hafta biraraya gelecek Kerry’in toplantısını neden iptal ettiği sorusuna Harf, ‘‘Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile bu hafta yapacağı toplantı iptal edilmedi sadece ertelendi’’ diye cevap verdi.

Harf, ayrıca toplantının yeni tarihi üzerinde Rus yetkililerle görüştüklerini ifade etti. Harf, ABD’nin Suriye’de kalıcı ve kapsayıcı bir çözümün ancak askeri değil siyasi olduğuna inanmaya devam ettiğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası