Ege Postası
Geri

Keşke bütün Türkiye aleviler gibi olsa

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Dörtler Derneği ziyaretinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Alevilikte şekilcilik olmadığını vurgulayan Başkan Karabağ ““Şunu yaptım bunu yaptım diye palavra sıkanlar Aleviler için ne yaptı diye sormak lazım” diye konuştu…
Keşke bütün Türkiye aleviler gibi olsa
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Aralık 2012 Çarşamba 14:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’la Aleviler bir kez daha kucaklaştı. Dörtler Derneği’nin konuğu olan Başkan Karabağ “ Belediye başkanlığı yoluna çıktığımızda aday olmadan önce geldiğimiz ilk dernek, Dörtler Derneği idi. Bunun mutlaka bir sebebi vardı. Kendiliğinden olmadı. Biz bu derneği yüzünü çağdaşlığa dönmüş, solcu bir dernek olarak biliriz” diye konuştu.

KERBELA HAKSIZLIĞA KARŞI DURUŞTUR
İslam aleminin en büyük yarası olan Kerbela olayına işaret eden Başkan Karabağ “Kerbela’da yaşanan aslında yıllardır haksızlığa karşı duruşun başlangıç noktası. O dönemde başlayan iktidar savaşı, Hüseyin’în Kerbela’da şehit edilmesine kadar giden bir aşağılanma dönemi ve ondan sonra Osmanlı döneminde Yavuzla başlayan bir Alevi katliamı, Aleviliğin Osmanlıdan itibaren düzene ve sisteme ve insanlık dışı uygulamalara karşı bir muhalefet duruşu olarak biliriz” dedi.

ALEVİLİKTE ŞEKİLCİLİK YOKTUR
Başkan Karabağ “Şunu iyi biliyorum. Alevilikte şekilcilik yoktur. Alevilik yüzünü bağımsızlığa dönmüş, kadın ve erkek eşitliğini içine sindirmiş ve kadını erkeği birlikte ibadet eder hale getirmiş bir inanç biçimidir. Eşim bizim Tunceli gezimizde karşılaştığımız bir olay sonucunda bana bir şey söylemişti. “Keşke bütün Türkiye aleviler gibi olsa”. Aleviliğe atılan çamurların, Aleviliğin cem törenlerine ithaf edilen yanlış sözlerin.. Onlara şu sözlerle cevap verilmeli, “Gidin Alevilerin kendi içlerindeki cemlerine katılın. Kadın erkek eşitliğini ve hangi ahlak kuralları ile birbiriyle ilişki kurduklarını görün” diye seslendi.

YEZİTLER YENİDEN PEYDAH OLDU
Siyasi gündeme de göndermede bulunan Başkan Karabağ “Bugün yaşananlar Türkiye’de, hani yezit kahrolsun diyoruz ya, bu yezitler bugünlerde de peydah oldu gibi geliyor bana. Ben size söyleyeyim. Mezhebe dayalı bir iktidar bakış açısı var. Ben böyle konuştukça benim üzerime geliyorlar bu iktidar mensupları. İzmir’de iktidara karşı duruş sergilemenin belediye başkanlarına da, milletvekillerine de ve bütün insanlara farz olduğunu söylemek istiyorum. Koltuklarımız gider gelir, bu hiç önemli değil. Ama bir Türkiye’nin geleceği için bu duruşu sergilemek zorundayız” dedi.


İNSANLARIN YAPTIKLARINA BAKARIM, PALAVRALARINA DEĞİL
“Şunu yaptım bunu yaptım diye palavra sıkanlar Aleviler için ne yaptı diye sormak lazım” diyen Başkan Karabağ “Sen eğer pozitif bir ayrımcılık yapıyor isen, bunu Alevilerin hayatında somut olarak göstermelisin. Alevi toplumunu istismar edenleri aramızda barındırmamız gerekiyor. Belediyemin yarısı alevidir yarısı kürt kökenlidir.Benim arabamdaki şöför alevidir ve benim yanımdaki Bayram sizin çocuğunuzdur, böyle olmaya devam edecek. Ben insanların yaptıklarına bakarım, palavralarına bakmam. Ekmek aş iş, bunları biz veriyoruz ve bayraklı belediyesini korumanızı istiyorum. Bundan sonraki süreçte kızıp darılıp şöyle böyle yapmayalım. Dörtler Derneği olarak sonuna kadar belediyenin arkasında duralım” çağrısında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası