Ege Postası
Geri

Kıbrıs Gazisi Menemenliler Barış ve Özgürlük Bayramı’nda Kıbrıs’ta

Menemen Belediyesi, Kıbrıs Gazisi Menemenlileri Barış Harekâtı’nın 49. Yıl Dönümü’nde bir araya getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve devlet erkânının buluştuğu kurtuluş törenine Menemen Muharip Gazileri ile birlikte katılan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Anadolu ve Kıbrıs Türklerinin arasındaki bağlılığı sorgulamaya cüret edenler bundan 49 yıl önce bunu çok acı bir biçimde tecrübe etmiştir. Bütün dünya bilmelidir ki; Kıbrıs Türkü, Büyük Türk Dünyası’nın ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.
Kıbrıs Gazisi Menemenliler Barış ve Özgürlük Bayramı’nda Kıbrıs’ta
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Temmuz 2023 Cuma 13:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Menemen Muharip Gaziler Derneği’ne mensup 20 kahraman Kıbrıs Gazisi ile birlikte, Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile devlet erkânının buluştuğu törende Başkan Pehlivan’da protokoldeki yerini aldı.

MENEMENLİ GAZİLERE YOĞUN İLGİ

Menemen Muharip Gaziler Derneği’ne mensup 20 Kıbrıs Gazisi, gündüz yapılan açılış törenlerinin ardından akşam saatlerinde gerçekleştirilen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katıldı. Menemen Belediyesi gaziler kortejinin geçişi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları tarafından ilgiyle ve alkışlarla karşılandı.

“KIBRIS TÜRKÜ BÜYÜK TÜRK MİLLETİ’NİN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR”

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde soydaşlarımıza yapılan zulmün son bulması için bundan 49 yıl önce büyük bir mücadele başladığına dikkat çekti. Harekâtın, Kıbrıs Adası’nın eşit sahiplerinden biri olan Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını korumak amacıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Pehlivan, “Bu konudaki kararlılığımızı bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla tüm dünya bir kez daha görmüştür” diye konuştu.

MİNNETTARIZ, GURURLUYUZ

KKTC’nin kuruluşunun 49. yıldönümünde, soydaşlarımızın özgür ve bağımsız yaşayabilmelerinde yapılan harekâtın ve dolayısıyla şehitlerimiz ve gazilerimizin büyük pay sahibi olduğuna değinen, Pehlivan, şunları kaydetti; “İlçemizde yaşayan gazilerimizle birlikte Yavru Vatan’a geldik. Bugün hem bu topraklarda hem de KKTC’de özgür ve bağımsız yaşayabiliyorsak, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Onlar için ne yapsak az. Onlara minnet borçluyuz çok da gururluyuz. Bu vatan uğruna canlarını hiçe sayan gazilerimiz için her zaman hizmet etmeye devam edecek, şehitlerimizi de dualarımızda yâd edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla, aynı duyguyla, aynı inançla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanında olacağız.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası