Ege Postası
Geri

Kılıç partililere seslendi: “Vicdanınızla oy verin”

CHP 1. Bölge İzmir Milletvekili Aday Adayı Avukat Sevda Erdan Kılıç, faşizme, gericiliğe AKP iktidarına karşı mücadele için yola çıktığını belirtti. AKP iktidarından 13 yılın hesabının sorulacağını vurgulayan Kılıç, partililerden 29 Mart’ta yapılacak ön seçimlerde vicdanları ile oy vermesini istedi, “Sandıktan mücadale ruhunu taşıyan, hakka, hukuka ve emeğe saygılı milletvekili adayları çıkmalı. Milletvekili gücünü parti tabanından almalı. Ben de vicdanımla oy vereceğim” dedi.
Kılıç partililere seslendi: “Vicdanınızla oy verin”
Haberler / Seçim
26 Mart 2015 Perşembe 10:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ön seçimlere yönelik çalışmalarını hızla sürdüren Kılıç, CHP Çeşme, Buca ve Karabağlar İlçe Örgütleri’nin düzenlediği toplantılarda ve kahvehanelerde partililerle buluştu. Çeşme'de partili gençler ve kadınlarla biraraya gelerek, destek isteyen Kılıç, CHP Gençlik Kolları’nda siyasete başladığını ve CHP İl Yönetimi’nde pek çok görevi onurla yaptığını söyledi. 29 Mart’ta yapılacak ön seçimlerin önemine değinen Kılıç, partililerden mücadele ruhunu taşıyan, hakka, hukuka ve emeğe saygılı milletvekili aday adaylarına oy vermelerini istedi. Kılıç şunları söyledi:

ANAHTARLA, MAYMUNCUKLA İŞİM YOK
“Önce samimi olmalıyız. Yapmadığımız görevleri ve işleri yaptı gibi göstermemeliyiz. Siyasette korkuya yer yok. Siyaset, ceketinde şişkin cüzdanlar taşıyanların işi değil. Siyaset yüreği olanların işi. Ben de 29 Mart’ta emeğe, liyakata, mücadeleye oy vereceğim. Partinin tozunu yutmayan, seçimlerde kendisi için değil CHP için sokak sokak oy istemeyene oy vermeyeceğim. Anahtarla, kilitle, maymuncukla işim yok. Vicdanımla oy vereceğim.”

“ÖN SEÇİMİ KAZANAN GÜCÜNÜ PARTİ TABANINDAN ALIR”
Parti içi demokrasiyi savuduğunu belirten Kılıç, 29 Mart 2015'te gerçekleştirilecek ön seçimin bunun en güzel örneği olacağını söyledi. Bu nedenle her zaman ön seçimden yana tavır koyduğunu vurgulayan Kılıç, “Önseçimle aday olan ve seçim kazanan milletvekili her zaman gücünü halktan ve parti tabanından alır. Örgütün desteğini arkasına alan milletvekili kimsenin baskısı altında kalmadan çalışır. Çünkü borcu sadece halka ve parti tabanınadır. 29 Mart'ta hep birlikte öyle bir sonuç çıkaralım ki bir daha önseçim olacak mı olmayacak mı tartışılmasın. Öyle bir sonuç çıkaralım ki örgüt emekçilerinin emeğinin üstüne oturmaya kimse cüret edemesin” dedi.


“13 YILIN HESABI SORULACAK”
Türkiye’nin Cumhuriyet Tarihi’nin en karanlık dönemiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Kılıç, CHP’de umutsuzluğa yer olmadığını söyledi. Demokrasinin beşiği İzmir’deki mücadele ruhunu Ankara’ya taşıyacağını belirten Kılıç, “Yoksulluğu, yolsuzluğu, hukuksuzluğu ve adaletsizliği iliklerimize kadar hissediyoruz. Genç ölümler gördük, haksız yere zindanlara atılan insanlar gördük, gezi olaylarını yaşadık, madenlerde ışığı sönen babalar, kardeşler gördük. Ama umudumuzu kaybetmeye hakkımız yok. İzmir Anadolu’da yanan Cumhuriyet ateşinin meşalesini taşıyor. İzmir’de yılgınlığa yer yok, umutsuzluğa yer yok. İzmir’den aldığımız mücadele gücünü tüm Türkiye’ye yaymak için yola çıkıyoruz, 8 Haziran sabahında AKP iktidarını karanlığa gömmek, 13 yılın hesabını sormak için yola çıkıyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası