Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu: Aynı şeyleri söylüyoruz o zaman bu kutuplaşma, bu kavga neden'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütün peygamberlerin devrimci olduğunu belirterek dünyayı değiştirdiklerini söyledi. "Bizler birbirimizi yeni tanıyoruz aslında. Çünkü, bizim bulunduğumuz mahalleler farklıydı. Kendi içimizde konuşurduk."...
Kılıçdaroğlu: Aynı şeyleri söylüyoruz o zaman bu kutuplaşma, bu kavga neden'
Haberler / Politika
26 Temmuz 2013 Cuma 14:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütün peygamberlerin devrimci olduğunu belirterek dünyayı değiştirdiklerini söyledi. "Bizler birbirimizi yeni tanıyoruz aslında. Çünkü, bizim bulunduğumuz mahalleler farklıydı. Kendi içimizde konuşurduk." diyen Kılıçdaroğlu, hiç yan yana gelip, yüz yüze gelip konuşulmadığını ifade etti. Aslında çok farklı şeyler düşünülmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Aynı şeyleri söylüyoruz biz. O zaman sormamız gerekiyor aynı şeyleri düşünüyorsak neden o zaman bu kutuplaşma, bu kavga nede? Çünkü siyasetçi bu kavgadan oy devşirecek. Yanlışta burada." dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara'da ilahiyatçılar ve gazetecilerle iftarda bir araya geldi. Gençlerbirliği Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programı, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Yemek duasının ardından programa katılan bazı davetliler söz alarak kısa süreli konuşmalar yaptı. Programda bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, ahlakın herkesin yüceltmesi gereken bir kavram olduğunu vurguladı.

"Günlük siyasal yapı içinde ahlakı yerine koymazsak, ahlaklı davranmazsak ne söylersek söyleyelim. Ahlakı bize kazandıran aklımızdır. Allah'ın insana verdiği en güzel şeydir akıl." diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Samimi düşüncemi söyleyeyim. Bütün peygamberler devrimcidir. Dünyayı değiştirmiştir. Düşünün Hz. Muhammed milyarlarca kişiyi etkilemiştir. Tarihin gördüğü en büyük devrimcidir. Yeni bir çağ açmıştır."

CHP'nin hep öteden beri topluma farklı tanıtıldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, özelliklerinin dini siyasette kullanmak istememeleri olduğunu kaydetti. "Allah'la kulun arasına üçüncü bir kişinin girmesine eğer bizim dinimiz izin veriyorsa dini siyasette kullanalım." diyen Kılıçdaroğlu, Allah'la kulun arasına kimsenin giremeyeceğini, o manevi duyguyu kimsenin tartıp ölçemeyeceğini vurguladı.

"SİYASETÇİ BU KAVGADAN OY DEVŞİRECEK"

Kılıçdaroğlu, "Şimdi biz kendi kendimizi ya da bizler birbirimizi yeni tanıyoruz aslında. Çünkü bizim bulunduğumuz mahalleler farklıydı. Kendi içimizde konuşurduk. Hiç yan yana gelip, yüz yüze gelip konuşmadık ki. Sen nesin, ben neyin diye fıkralar anlatmadık ki, sohbet etmedik ki. Şimdi sohbet etmeye çalışıyoruz. Aslında çok farklı şeyler düşünmüyoruz. Aynı şeyleri söylüyoruz biz. O zaman sormamız gerekiyor aynı şeyleri düşünüyorsak neden o zaman bu kutuplaşma, bu kavga nede? Çünkü siyasetçi bu kavgadan oy devşirecek. Yanlışta burada. Siyasetçinin bir ufku olmalı, bir hedefi olmalı. Toplumu ileriye taşıyacağını gösterebilmeli. Kimin dindar olup olmadığını kim tespit edebilir Allah aşkın? Kimin elinde öyle bir terazi var. Sen fazla dindarsın, sen az dindarsın. Yok böyle bir şey. O kadar çok ayrıştık ki neredeyse dini unutup mezheplere indirgedik dini. Ne güzel hocamız söylüyor. Kuran var hepimizin ortak kitabı. Herkesin mezhebi var. Bana söyleyebilir misiniz Hz. Muhammed'in mezhebi nedir diy? Yok öyle bir şey. Bunu tartışmaya da gerek yok." diye konuştu.

    "Yok efendim. Herkesin kendi inancı var ve biz o inanca saygı göstermek zorundayız. Neye inanırsa, neye inanmazsa bana ne. O hesabını verecek öbür dünyada. Ama ben bu dünyada onun ahlaklı olmasını isterim, temiz olmasını isterim, düzgün olmasını isterim." diyen Kılıçdaroğlu, "Bunu yaptığımız zaman biz bu topluma hizmet etmiş oluruz. Bunu yaptığımız zaman emin olun Türkiye'yi aydınlığa kavuşturmuş oluruz. Bunu yapabilir miyi? Elbette yapabiliriz. Nasıl yapacağı? Birbirimizi daha iyi tanıyarak yapacağız. Birbirimizi kucaklayacağız, birbirimizi seveceğiz ve farklı düşüncelere de saygı göstereceğiz." şeklinde konuştu.

    Farklı düşünmenin çok güzel bir şey olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, farklı düşünülmemesi halinde toplumun geliştirilemeyeceğini ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası