Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu: Terörü CHP bitirecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'nın Ceyhan ilçesinde vatandaşlara seslendi. CHP iktidarında siyasetçinin değil, halkın zenginleşeceğini ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Davutoğlu, saray için çalışır. Kılıçdaroğlu, halk için çalışır” dedi.
Kılıçdaroğlu: Terörü CHP bitirecek
Haberler / Politika
17 Ekim 2015 Cumartesi 14:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu siyaseti zenginleşme aracı olarak görmediğini ve halka hizmet etmek için yola çıktığını anlatırken, "CHP iktidarında hiç bir siyasetçi köşeyi dönmeyecek, halk zenginleşecek. Davutoğlu saray için çalışır Kılıçdaroğlu halk için çalışır" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, “13 yıldır ülkeyi tek başlarına yönetiyorlar. Ülkeyi hangi hale getirdiklerini gördünüz" dedi.

Kılıçdaroğlu, ülkede huzur olması, işsizlik, taşeron işçilik, terör olmaması ve anaların ağlamaması için bir tek yolun sandığa giderek CHP'ye oy vermek olduğunu vurguladı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları için Adana'nın Ceyhan İlçesi'ne geldi. Çamlıyol Mevkii Mehmetçik Kavşağı'nda seçim otobüsü üzerinde alanda toplanan yaklaşık 5 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu'nun sözleri sık sık 'Başbakan Kemal' sloganıyla kesildi. Türkiye'de herkesin kaygısı olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"İşsizlik bir taraftan terör bir taraftan geleceğe umutla bakamam korkusu bir taraftan. Güçlü bir ülke olmamız gerekirken hepimiz kaygılar taşıyoruz. Ceyhan'a geldim, bir daha bir daha geleceğim, Türkiye'nin sorunları çözülünceye kadar geleceğim. Hepimizin kaygısı var, bu seçimler sıradan seçimler değil, diğer seçimler gibi değil. Sandığa giderken bütün vatandaşlarımızın düşünmesi lazım 13 yıldır iktidarda tek başlarına yönetiyorlar bu ülkeyi. Ülkeyi hangi hale getirdiklerini gördünüz. Şimdi 78 milyon vatandaşımıza sesleniyorum. Sen bu ülkede huzur mu istiyorsun, işsizlik olmasın mı istiyorsun, bu ülkede analar ağlamasın mı istiyorsun terör olmasın mı istiyorsun sen bu ülkede taşeron işçilik olmasın mı istiyorsun. O zaman bu işin bir tek yolu var sandığa gideceğiz ve CHP'ye oy vereceksin. Şikayet ediyoruz elbette edeceğiz, derdimiz var elbette dile getireceğiz. Bu ülkeye borcumuz var. Gençlere, kadınlara, emekliye borcumuz var bu ülkede yaşayan toplumun herkesimine borcumuz var. Borçlarımızı yerine getirmek istiyoruz daha güzel ve yaşanacak bir Türkiye için çaba harcıyoruz, sizden destek ve yetki istiyoruz."
"DAVUTOĞLU HÜKÜMETİ KURSA DA YÖNETEMEZDİ"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerinden sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hükümeti kurma görevi verildiğini hatırlatırken, "Hükümet kurma idaresini saraya ipotek etmiş birisi zaten hükümet kuramaz kursa da yönetemez" dedi. CHP lideri "Yetkinin bize verilmesi gerekiyordu vermediler. Ağlayıp sızlanacağımızı sanıyorlardı. Ben yetkiyi saraydan değil halkan isterim" diye konuştu. Seçim vaatlerine de değinen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çiftçi perişan, emeği var alın teri var. Ektiği ürünün karşılığını alamıyor. Çiftçi dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor. Benzin istasyonları vergi dairesine dönüşmüş durumdu. 7 Haziran'da çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceğim diyordum. Bunların iktidarında doları tut tutabilirsen. Şimdi sözüm söz 1 lira 80 kuruştan vereceğim. Aramızda çok sayıda kadın ve genç var. Kadın ve gençlere sesleniyorum. Çocuklarınızı nasıl sevdiğinizi biliyorum aynı sevginizin vatan sevgisi olduğunu da biliyorum. Gençlerimiz okuyor, üniversite okuyorlar sonunda işsizlik dedikleri bir bela ile karşı karşıya geliyorlar. İşsizliği çözmemiz lazım. Gencecik çocuklarımız kahvehane köşelerinde oturuyorlar, annelerinden babalarından harçlık alıyorlar. Söz veriyorum işsizliği bitireceğim. Bu ülkeye birliği bütünlüğü istikrarı getireceğim. Sandığa giderken Türkiye'nin sorunlarını hangi parti çözer bunu düşünün. AKP'nin memleketi hangi hale getirdiği belli, MHP her şeye hayır diyor, HDP zaten denklemin dışında, geriye bir parti kalıyor o da CHP halkın partisi. Sandığa giderken CHP'ye oy vermemiş bir kişi ikna edeceksiniz. 'Geçen seçimlerde gelmedin ya da başka bir partiye oy verdin gel şimdi omuz omuza sandığa gidelim ve CHP'ye oy verelim' diye ikna edeceksiniz. Hepinizi seviyorum, inanıyorum ve güveniyorum. Ben siyaseti zenginleşme aracı olarak görmedim, siyasette halka hizmet etmek için yola çıktım köşeye dönmek için değil. CHP iktidarında hiç bir siyasetçi köşeyi dönmeyecek halk zenginleşecek. Şunu da açık yüreklilikle söylüyorum siz de söyleyin. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır."
Konuşmasının ardından 'uğur' getirsin diye beyaz barış güvercinleri uçuran Kılıçdaroğlu, çay bahçesindeki emeklilerle selamlaşıp, Kozan İlçesi'ne gitti.
CHP liderinin konvoyunda Ankara'daki patlamada yaşamını yitirenlere saygı amacıyla müzik çalınmazken, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de Kılıçdaroğlu'na eşlik ediyor.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ADANA'DA İLÇE TURU

KOZAN VE İMAMOĞLU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'nın ilçelerine yaptığı ziyareti Kozan ve İmamoğlu ile sürdürdü.

Kozan İlçesi'nde vatandaşların sevgi gösteriyle karşılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için 2 kurbanlık koyun getirildi. Biri kesilerek kurban edilip kanı Kılıçdaroğlu'nun alnına sürüldü. Kılıçdaroğlu, diğer kurbanı bağışlayarak kesilmesine izin vermedi. Seyyar satıcıdan halka tatlı yiyen Kılıçdaroğlu, esnafla da buluştu. Daha sonra Adnan Menderes Parkı'nda seçim otobüsünün üzerine çıkarak halka seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, seçim beyannamesinde vaatlerini sıralayarak destek istedi. CHP Lideri daha sonra İmamoğlu İlçesi'ne geçti. Yolda kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamlayan Kemal Kılıçdaroğlu, ilçe meydanında vatandaşlara seslendi. İnsanların artık kavgadan, gerginlikten bıktığını barış ve huzur istediğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Dünya kadar derdimiz var. Bu dertlerin çözülmesi lazım. 13 yıl yetki verdiniz hiçbir derdinizi çözmediler. Kendi kendinize sorun bu terör belası birden durdu, durdu da neden 7 Haziran'dan sonra azd? Eskiden bir PKK belası vardı şimdi bir de IŞİD belası çıktı. Yazık günah değil mi memlekete, gencecik çocuklarımıza yazık değil m? Size sözüm söz bu terörü ancak biz bitiririz. 'Nasıl yapacaksınız' diye. Rahatlıkla şunu söyleyin. CHP Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisidir. Bizim bayrağımız, vatanımız onurumuzdur. Vatanın birliği ve bütünlüğü için de biz bu terör sorununu çözeriz. Çünkü, bu sorun akıl ve mantıkla çözülür. Bu sorun toplumsal uzlaşmayla çözülür. Bu sorun ödün verilerek çözülmez. Bu sorun gizli hesaplarla çözülmez. Bu sorun 'Beni başkan yaparsanız ben de sizi görmem' anlayışıyla çözülmez. Bu sorun dik ve namuslu duruşla çözülür."
Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından kasket takıp halka karanfil attı.


SAİMBEYLİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençleri hiçbir zaman şüpheli olarak görmediklerini, CHP iktidarında ise gençlere asla yasak koymayacaklarını söyledi.

Partililer tarafından Saimbeyli Caddesi’nde davul zurna eşliğinde kurban kesilerek karşılanan Kılıçdaroğlu, halkı selamlayarak miting meydanı olan Adnan Menderes Parkı meydanına geçti. Seçim otobüsüne çıkarak, toplanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu'nın konuşması sık sık ‘Başbakan Kemal’ sloganları ile kesildi. 

'TÜM SÖZLERİMİN ARKASINDA KAPI GİBİ DURACAĞIM'
Çiftçinin dünyanın en pahalı mazotunu kullanmak zorunda kaldığını belirten Kılıçdaroğlu; “Sevgili Kozanlılar size söz vermeye geldim ve tüm sözlerimin arkasında kapı gibi duracağım. Kozanlı çiftçilerin durumunu biliyorum. Size dünyanın en pahalı mazotunu satıyorlar. Sözüm söz mazot 1 lira 80 kuruş olacak. Kaynak nereden diye soruyorlar. Sen sarayına kaynak bulurken sormuyoruz da çiftçinin mazotuna gelince kaynak mı soruyorsun. Sizden sadece yetki istiyorum CHP’ye ve bize güvenin. Ben Anadolu'nun Kemaliyim, birileri gibi saraylarda yetişmedim” dedi.

“13 DEĞİL 4 YIL İÇİN YETKİ VERİN TÜRKİYEYİ DEĞİŞTİREYİM”
Hükumetin 13 yılda ülkeyi perişan ettiğini savunan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “İşçinin, esnafın, köylünün, kamyon şoförünün kısacası halkın durumunu biliyorum, hepsi perişan. Efendim istikrara oy verin diyorlar, siz memlekette istikrar mı bıraktınız ki. Dolar aldı başını gidiyor gencecik çocuklarımız işsiz, her gün şehit haberleri geliyor. Bunlara 13 yıl yetki verdiniz memleketi nereye getirdiler. Ben sizden sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yıl yetki verin Türkiye’yi birlikte değiştirelim herkes kazansın. Ben inanç, kimlik ve yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmam. Bize göre insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üzerinde yeri vardır.”

'ÖĞRENCİLER OKULLARDA TAM GÜN EĞİTİM ALACAK'
Eğitim alanında yenilikler yapacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu öğretmen ve öğrencilerin tam gün eğitim yapacağını ifade etti. Annelere seslenen Kılıçdaroğlu; “Sevgili anneler bizim iktidarımızda çocuklarınızı tam gün okula göndereceksiniz. Yani sabah gidecekler akşam gelecekler öğle yemeği için beslenme çantası olmayacak. Çocuklar öğretmenleri ile birlikte yemeklerini ücretsiz yiyecekler. Biz çocuklarımızı çok seviyoruz ve onlar güzel huzurlu bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Ayrıca öğretmeni toplumun en saygılı kişisi yapacağız. Çünkü çocuklarımızı öğretmenlerimize emanet ediyoruz” diye konuştu.

“GENÇLERİ OLAĞAN ŞÜPHELİ OLARAK GÖRMÜYORUZ”
Gençlerin ülkenin geleceği ve umudu olduğunu ifade eden CHP lideri; “Sevgili gençler biz sizi olağan şüpheli olarak görmüyoruz. Biz sizi bu ülkenin umudu ve geleceği olarak görüyoruz. CHP iktidarında sizin için asla ve asla yasak olmayacak. Düşüncelerinizi rahatlıkla söyleyebileceksiniz. Çünkü bir ülkenin umudu ve geleceği gençliğindedir. Size inanıyor ve güveniyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasını, “Bir şeyi sakın unutmayın Davutoğlu Saraya, Kılıçtaroğlu ise halka çalışır” diyerek sonlandırdı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası