Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu: Türkiye'de siyasetçilere gençler 'adam gibi' ders verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili gençlerin kazandığını Başbakan'ın kaybettiğini söyledi. "Sevgili gençler öyle bir tarih yazdınız ki dünya size destek oldu." diyen Kılıçdaroğlu, "Öyle bir tarih...
Kılıçdaroğlu: Türkiye'de siyasetçilere gençler 'adam gibi' ders verdi
Haberler / Politika
18 Haziran 2013 Salı 14:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili gençlerin kazandığını Başbakan'ın kaybettiğini söyledi. "Sevgili gençler öyle bir tarih yazdınız ki dünya size destek oldu." diyen Kılıçdaroğlu, "Öyle bir tarih yazdınız ki Mustafa Kemal'in çocukları oldunuz. Siz Türkiye'de siyasetçilere de ders verdiniz. Adam gibi ders verdiniz. Siz her türlü baskıya karşın adam gibi mizah ürettiniz." ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısında konuştu. Kimliği ne olursa olsun tüm insanların kardeşleri olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, öyle bir noktaya gelindi ki kendisine oy vermeyenlerin milli irade sayılmadığını kaydetti. Kendisine oy vermeyenlere çapulcu dendiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Halkın iradesi sandığa yansıdığı zaman tüm yurttaşları kapsar o. Tüm vatandaşlarımız değerlidir. Onların siyasal tercihlerine saygı göstermemiz lazım. Benim oyum yüzde 49, benim sözüm geçer. Senin oyun gerçekte yüzde 49 değil ama sen oy hırsızlığından nemalanıyorsun. İnsanlar bir parça ahlak kırıntısı bekliyorlar. 11 yıldır iktidardasın, 11 yılın sonunda bir diktatörümüz var artık. Diktatörün ustası, demokrasinin çırağı bile olamadı bu. Olay sadece bununla kalsa ama itibar kaybeden bir Başbakan var. Türkiye'nin itibarı ile Erdoğan itibarı ilk kez dünyada ayrıştı. Türkiye'nin itibarı arttı. Küresel gençlik artırdı bunu. Türkiye 20 gün içerisinde farklı bir noktada artık. Dünya yeni Türkiye'yi gördü." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması zaman zaman "Her yer Taksim, direne direne kazanacağız" sloganlarıyla kesildi. "Polis gücüyle asker gücüyle TOMA'larıyla, silahlarıyla, sopalarıyla bu ülkenin üzerine gidiyorlar." diyen Kılıçdaroğlu, günümüz dünyasında zorbaların itibarı olmadığını, zulme karşı direnenlerin itibarı olduğunu kaydetti.

Dünyada bir kenti kendi yandaşlarına peşkeş çekenlerin itibarı olmayacağını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Halka zulmedenlerin itibarı yoktur. Zulme karşı direnenlerin itibarı vardır dünyada. Günümüz dünyasında kaba kuvvet kullananların itibarı yoktur, aklını zekasını kullananların itibarı vardır. 90'lı yıllarda doğan çocuklarımız, bizim çocuklarımız, bizim umutlarımız, size sahip çıkmak en başta benim ve tüm annelerin görevidir. Hiç bir anne çocuğunun saçının teline zarar gelmesini istemez. O nedenle, o anneler Taksim'e geldiler. Hepsinin ellerinden hürmetle öpüyorum. O çocukları zalimlere yedirmeyeceğiz. Diktatörün hırpalamasına izin vermeyeceğiz. Bizim vekillerimiz hastanelerde onları ziyaret ettiler. Sorunlarına sahip çıktılar. O çocukların masum eylemlerine hepimiz saygı duymalıyız."

Avrupa Birliği'nden sorumlu bakanın "bu saatten sonra Taksim'e çıkan teröristtir" dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, hangi akla hizmet bunu söylediğini sordu. Kılıçdaroğlu, "O gençlere sesleniyorum; siz kazandınız, Recep Tayyip Erdoğan yenildi. Sevgili gençler öyle bir tarih yazdınız ki dünya size destek oldu. Öyle bir tarih yazdınız ki Mustafa Kemal'in çocukları oldunuz. Siz Türkiye'de siyasetçilere de ders verdiniz. Adam gibi ders verdiniz. Siz her türlü baskıya karşın adam gibi mizah ürettiniz. Ürettiğiniz her mizah diktatörün çöküşü oldu. Onun için söylüyorum diktatörlere kulak asmayın. Siz firavun düzenine karşı mücadele ettiniz. Yaşam tarzı sizin özgürlüğünüzdür. Tayyip Erdoğan halka karşı yürüttüğü savaşı kaybetti. Etrafındakiler gaz veriyorlar. Mitingler düzenliyorlar. Belediye otobüsleriyle adamlar taşıyorlar. Sadece Türkiye'de değil, sen dünyada da kaybettin. 21. yüzyılın dünyası diktatörlere kapalıdır. O gençler çok iyi biliyorlar; zalimin zulmü varsa mazlumun Allah'ı vardır." ifadelerini kullandı.

Diktatörün gece ormanda gezen, elinde silah olan adama benzediğini belirten Kılıçdaroğlu, nerde bir çıtırdı görse hemen ateş edeceğini kaydetti. Türkiye'de içinde bulunulan durumun bu olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Birisi laf ediyor, hemen polis her şeyi kendisine bağlıyor. Herşey kibir üzerine. Şeytanı kıskandıracak kibire sahip. Konuşuyor; ben, ben, ben, benim, benim, benim. Benim valim, benim polisim, benim vekilim. Devlet yok, millet yok. Diktatörün 'ben'leri var. O gençler al şu 'ben'leri başına çal dediler. Olaylar büyüdü bir suçlu bulmak lazım. Bana haksız komplo kuruyorlar dedi. Ki? BBC, CNN İnternatonal, Amerika, Fas, Tanzanya. Herkes komplo kurmuş meğer. O kadar ki şimdi kimi suçlayacak. Ee, en iyisi ben CHP'yi suçlayayım. Hayatı yalan üzerine kurulmuş. Hatta bunların bir bakanı var; biz uzay gemisi yapacaktık, bu olaylarla engellediler demiş. CHP demokrasiyi savunan partidir." şeklinde konuştu.

Geçen 17 gün içinde bu ülkede başka bir şey yaşandığını anlatan Kılıçdaroğlu, eylemcilerin bir irade ortaya koyduğunu belirterek olaylarda 4 ölüm yaşandığını; bu olayın sadece Gezi Parkı ile ilgili olmaktan çıktığını, buna karşı birşey söylemek zorunda olduğunu vurguladı.

"Sen ne Menderes'in ne de Özal'ın tırnağı olamazsın." diyen Kılıçdaroğlu, "Dün ağzına gelen herşeyi söyleyeceksin. Bugün onların mirasından devşirme yapacaksınız. 15 Ocak 1991'de Turgut Özal için diyor ki; şu anda Tükiye'nin başında olanlar biz baba değiliz diyor. Sen bu memlekete baba değilsen azledileceksin. Baba değiller bunlar ama ABD'nin uşağı. Tabi uşaktan baba olmaz." dedi.


Taksim'de bayrak yakma konusunda ise yakanın neden yakalanmadığını soran Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın yalan söylediğini kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası