Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu'na cenazede yumurtalı saldırı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Ankara Kocatepe Camii'ndeki 2 şehidin cenaze töreninde yumurtalı protesto yapıldı. Kılıçdaroğlu, "Kimse bizi şehit cenazelerine gitmekten alıkoyamaz" dedi. Yumurtalı protestoyla ilgili bir kişi gözaltına alındı.
Kılıçdaroğlu'na cenazede yumurtalı saldırı
Haberler / Politika
20 Mayıs 2016 Cuma 14:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Van’ın Gürpınar İlçesi'nde PKK ile çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş 37 yaşındaki Özgür Kara ve Mardin’in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirmeleri sonucu şehit olan askerlerden Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım Ankara Kocatepe Camisinden son yolculuklarına uğurlandılar.  

Cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kalabalık arasından yumurtalı saldırı yapıldı. Atılan yumurtalar Kılıçdaroğlu ve üç korumasına isabet etti.    

 

Yumurtalı saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Korumalar tarafından hızla alandan uzaklaştırılmaya çalışan Kılıçdaroğlu, ara bir sokağa yönlendirildi. Alandan uzaklaşmak için yürüdüğü sırada açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Şehitler bizim şehidimizdir. O şehitlere sahip çıkmak her vatanseverin görevidir. Kimse bizi şehit cenazelerine gitmekten engelleyemeyecektir. Ankara Büyükşehirden militanları toplayıp buraya taşımak, her şeyden önce şehitlere ve ailelerine saygısızlıktır. Bizim onlara boyun eğeceğimizi sanıyorlar. Kim olurlarsa olsunlar onlar ülkelerini seviyor, biz de seviyoruz ülkemizi. Sonuna kadar ülkemizin, şehitlerimizin haklarını savunacağız." değerlendirmesinde bulundu.      

Kılıçdaroğlu, daha sonra bulunduğu alana gelen makam aracına binerek ayrıldı.     

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası