Ege Postası
Geri

Kimse Yok Mu Derneği, kan bağışı ve depreme dikkat çekti

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi, "Kan Bağışı Yapacak Kimse Yok Mu" sloganıyla kan bağışı kampanyası başlattı.     Türk Kızılay’ı Samsun Şubesi ile birlikte düzenlenen ve dört gün sürecek olan kampanyada en...
Kimse Yok Mu Derneği, kan bağışı ve depreme dikkat çekti
Haberler / Güncel
25 Nisan 2013 Perşembe 14:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi, "Kan Bağışı Yapacak Kimse Yok Mu" sloganıyla kan bağışı kampanyası başlattı.

    Türk Kızılay’ı Samsun Şubesi ile birlikte düzenlenen ve dört gün sürecek olan kampanyada en az bin ünite kan bağışı bekleniyor. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kampanya, Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve çok sayıda vatandaş katılımı ile başladı.

    Türk Kızılayı Samsun Şubesi ile birlikte düzenlenen ve dört gün sürecek olan kampanyada en az bin ünite kan bağışı bekleniyor. Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kampanya, Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve çok sayıda vatandaş katılımı ile başladı.

    Açılışta konuşan Kimse Yok mu Derneği Samsun Şubesi Başkanı Mustafa Baş, Türk Kızılayı Samsun Şubesi ile birlikte organize ettikleri kampanyanın kan ihtiyacına bir nebze olsun katkı sağlayacağına dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl düzenlenen kampanyaya vatandaşın büyük ilgi gösterdiğini hatırlatan Baş, aynı ilginin artarak bu yıl da gösterileceğinden ümitli olduğunu dile getirdi.

    Baş, "Türk Kızılayı yöneticileri ve çalışanlarıyla özverili bir çalışma yapıyor. Gönüllülerimiz de kampanyaya olağanüstü bir ilgi gösterdiler. Gecen sene bu kampanya kapsamında 4 günde 844 kişi kan bağışı yapmak için başvurdu. Bunların 647'si kan verdi. Bu sene bu sayıyı bine çıkartmak için çalışacağız." diye konuştu.

    Kızılay Samsun Şube Başkan Mustafa Keskin, 2013 hedeflerinden bahsederek, 2012 yılında Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi'nce 60 bin ünite kan bağışı hedefi konulduğunu hatırlattı. “Biz de bu hedefi 60 bin 235 ünite ile gerçekleştirmiş bulunmaktayız.” diyen Keskin, “2013 yılı içinde hedefimiz olan 77 bin ünite kan bağışı için arkadaşlarımızla gece-gündüz çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

    Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek ise düzenlenen kampanyaya geçen sene de katıldığını dile getirerek, "Ben her iki kuruluşu da tebrik ediyorum. Gecen sene düzenlenen kampanyada olan kan bağışı sayısının bu yıl hedeflenen sayıya ulaşmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

    Konuşmaların arından protokol üyeleri Mobil Deprem Simülatörü TIR'ını ziyaret ederek, 7.4 büyüklüğünde 45 saniye süren deprem deneyimini de yaşadı. Kurumların iş birliği ile düzenlenen etkinliğin özellikle gençler açısından çok büyük önemi olduğunu belirten Samsun Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Murat Öztürk, 200 lise öğrencisi ile kan kampanyasına destek verdiklerini söyledi.

    Kan bağışının öneminin yanı sıra ASYA Arama-Kurtarma ekiplerinin kente getirdiği Mobil Deprem Simülatörü sayesinde öğrencilerin 1999 Marmara depreminin benzerini yaşama imkanı bulduklarını ifade eden Gençlik Merkezi Müdürleri İl Koordinatörü Murat Öztürk, bu tür etkinliklerin belirli aralıklarla yapılması gerektiğini öğrencilere eğlenceli bir şekilde deprem bilincini kazandıran Kimse Yok Mu Deneği yöneticilerine gençler adına teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası