Ege Postası
Geri

Kimse ekmeği politikaya alet etmesin!

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Buca Kaynaklar’da bulunan Uygulamalı Eğitim Oteli’nde Fırıncılar Esnaf Odası ile Türkiye Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası ortaklığında düzenlenen ‘15. Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Yemeği’ne ‘Ekmeği politikaya alet etmeme’ kararı damgasını vurdu.
Kimse ekmeği politikaya alet etmesin!
Haberler / İzmir
6 Eylül 2012 Perşembe 11:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR- CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Türkiye Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası Genel Başkanı Birol Yılmaz, İzmir Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkan Vekili Necdet Durmuş ve çeşitli illerden gelen Fırıncılar Oda Başkanları, esnaf ve ailelerinin katıldığı yemekte ekmek sanayinde çalışan, üreten esnafın birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olması mesajı verilirken, ekmekten siyaset yapmaya çalışanlara da izin verilmemesi gerektiğine vurgu yapıldı.

 

 

Esnafın her zaman yanında olan, esnaf dostu Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Benim fırıncı esnafımın fırınından yapılan kontrollerde bu güne kadar hiç böcek çıkmadı, çıksa çıksa emek çıkar, alın teri çıkar” sözleriyle fırıncı esnafın hijyen kurallarına uyduğuna değindi. Tartan, geceye katılan tüm esnafa iyi dileklerini ileterek, “Konak Belediyesi Meclisi’nden esnafın yararı için çıkan her kararın arkasındayım. Birlik ve beraberlik tüm Türkiye halkı için olsun” diye konuştu.

 

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (IESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, Fırıncılar Odası, Ticaret Odası ve Sanayi Odası olarak sorunları birlikte çözmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Birlik, beraberlik içinde bulunduğumuz yerde en iyi ekmeği en iyi fiyata sunmak için çaba sarfedeceğim. Yeter ki birlik olalım, beraber olalım, iri olalım, diri olalım” mesajı verdi. Mutlu, yerel yönetim olarak her zaman Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın da arkalarında olduğunu, destek verdiğini, esnafın da Tartan’ın arkasında durduğunu ifade ederek, teşekkür etti.

 

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, ekmekten siyaset yapılmasına izin verilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, “Ortak kararlara uymalıyız ki hakkımız olanı isteyebilelim. Merkezi hükümet ve yerel yönetimler aleyhimize karar aldıklarında ‘Dur’ demeye hakkımız olsun. AVM’ler için tek yumruk olalım. Bakkallar bizim dostumuz. Bizim rakibimiz büyük marketler ve AVM’ler” dedi. Susam, alınan fiyat kararına sadık kalınmasın şart olduğuna da değinerek, haksız rekabet ortamı yaratılmaması ve güvenilirlilik eksikliğinin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası