Ege Postası
Geri

Kiraz'da kriz dinmiyor: Mağdur işçiler belediyeye dava açtı

AK Parti’li Kiraz Belediyesi’nde geçtiğimiz haftalarda işten çıkartılan CHP üyesi dört personel, haksız yere işten çıkartıldıkları gerekçesi ile dava açtı. Krizi yargıya taşıyan mağdur personel, kıdem ve ihbar tazminatları ile ikramiyeleri ödenmeden haksız yere işten çıkartıldıkları gerekçesi ile Aliye Hukuk Mahkemesi’ne giderek belediye aleyhine dava açtı. Mağdur işçiler belediyeye dava açtı
Kiraz'da kriz dinmiyor: Mağdur işçiler belediyeye dava açtı
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Temmuz 2015 Çarşamba 16:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Haziran ayında Kiraz Belediyesi tarafından işten çıkartılan toplam 4 BEL-MAR işçisi belediyeye karşı hukuk mücadelesi başlattı. Belediye yönetiminden davacı olan şirket çalışanları, kıdem ve ihbar tazminatları, maaş ve sosyal hak alacakları, izin ücretleri  ile ikramiyelerinin peşine düşerek konuyu Kiraz Asliye Hukuk Mahkemesi’ne taşıdı.

"AK Partili Belediyede siyasi kriz patlak verdi: Seçim bitti, kıyım başladı" Haber için tıklayınız...


"Şengül'den işçi kıyımı iddialarına jet yanıt" Haber için tıklayınız...


İŞTEN ATILDILAR, ALACAKLARI DA ÖDENMEDİ

Geçtiğimiz haftalarda Kiraz ilçesinde tartışmaların odak noktası haline gelen işçi krizi yargıya taşındı. Aralarında partide eski ilçe başkanının damadı, kadın kolları başkanının oğlu ve eski gençlik kolları başkanı olarak görev yapan dört CHP üyesi çalışan siyasi gerekçelerle ve baskı sonucunda alacakları ödenmeden işten çıkartıldıkları gerekçesiyle belediyeden davacı oldu. Seçimler sonrasında üst üste görev yerleri değiştirilen ve tamamen siyasi sebeplerle sürgüne uğradıklarını savunan işçiler, yaklaşık 8 yıldır çalıştıkları belediye şirketi BEL-MAR’dan alacaklarını mahkeme yoluyla isteyecek.

MAĞDUR PERSONEL BELEDİYEYE DAVA AÇTI

Belediyenin iş akitlerini tek taraflı fesih ettiği işçilerden Serdar Demir, Ali Çelik, Gündoğan Kahraman ve Kemal Gülerel, belediye yönetimi ile uzlaşma taleplerinin reddedilmesi ve görüşme isteklerinin sonuç vermemesi üzerine idare aleyhine dava açmaya karar verdiklerini açıkladı. Belediye Başkanı Saliha Şengül’den defalarca  randevu istemelerine karşın kendisiyle görüşemediklerini aktaran mağdur işçiler, alacaklarının ve tazminatlarının taksitle ödenmesine yönelik önerilerinin de belediye tarafından kabul görmediğini açıkladı. Eski mesai arkadaşlarının korkudan kendilerine selam vermeye çekinir hale geldiklerini de söyleyen eski personel yaşananlara isyan ederek, “Kiraz Belediyesi’ne zarar veren biz miyiz, yoksa Başkan mı'” dedi ve ortalama 8-9 milyar lira tutarında ki tazminatların ödenemediğini belirtti.

BAŞKAN ŞENGÜL “SEÇİM DEĞİL, RAPOR BİTTİ” DEMİŞTİ

Kiraz Belediyesi’ne bağlı BELMAR şirketi bünyesinde çalışan belediyenin çeşitli birimlerinde görev yapan dört personel genel seçimlerin ertesi günü 8 Haziran 2015 tarihinde işten çıkartılırken, yaşananlar ilçede krize yol açmıştı. CHP İlçe Başkanlığı’nın da dahil olduğu tartışmalar sonrasında siyasi sebeplerle işten atıldıklarına isyan eden çalışanlar, Belediye Başkanı Saliha Şengül’ün “Benden fazla siyaset yapanları bu belediyede çalıştırmam” diyerek dayısı vasıtası ile istifaya zorlandıklarını açıklamıştı. Gelişmeler üzerine yaptığı açıklamada işten çıkartmaların seçimlerle ilgisi olmadığını açıklayan Başkan Şengül ise, “Ben burada kimseye bedava maaş yedirmek için bulunmuyorum. Onlar yanında çalıştığı bütün arkadaşlarına haksızlık yaptılar çünkü onların yerine çalışamaya başlayan arkadaşlar daha fazla mesai yapmaya başladılar. Burası onların kullanabileceği bir kurum değil. Raporları 8 Haziran'da bitiyordu. Raporlarının bitiminde çıkışlarını verdim. Sadece seçimle alakalı bir durum değildi. Tamamen belediyenin işleyişini zora soktukları ve diğer arkadaşlarının haklarını gasp ettikleri için işten çıkartıldılar. Başka hiç bir açıklaması yok” demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası