Ege Postası
Geri

Kırgızistan bölge ülke ülkeleri liderlerini ağırlıyor

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek, bölge ülkeleri liderlerini ağırlıyor. Yarın yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesine katılacak devlet başkanları Bişkek’e gelmeye devam ediyor.Daha önce Kırgızistan’a gelen Çin...
Kırgızistan bölge ülke ülkeleri liderlerini ağırlıyor
Haberler / Dünya
12 Eylül 2013 Perşembe 14:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kırgızistan’ın başkenti Bişkek, bölge ülkeleri liderlerini ağırlıyor. Yarın yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesine katılacak devlet başkanları Bişkek’e gelmeye devam ediyor.

Daha önce Kırgızistan’a gelen Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’den sonra Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Moğolistan Cumhurbaşkanı Tsakhiagiin Elbegdorj, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai de Bişkek’e geldi. Çin lideri Xi’den sonra gelen ilk konuk İran Cumhurbaşkanı Ruhani oldu.

Belli aralıklarla gelen konuk liderleri Bişkek Manas Havaalanı'nda Kırgızistan Başbakanı Cantöre Satılbaldiyev karşıladı. Liderler daha sonra Ala Arça Devlet Konuk Evi’ne geçti. Konuk liderleri burada zirveye ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev karşıladı. Zirveye dışişleri bakanı düzeyinde katılan Pakistan ve Hindistan heyetleri de Bişkek’e geldi.

Yarınki zirveye katılacak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ve Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov bugün Bişkek'e gelecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası