Ege Postası
Geri

Kırım Türkleri barış bekliyor

İzmir’de yaşayan Kırım Türkleri, İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde bir araya gelerek gündemdeki olayları değerlendiren bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Kırım Türkleri barış bekliyor
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Mart 2014 Çarşamba 16:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan Kırım gerginliğinde bölgedeki sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesi gerektiğinin dile geldiği toplantıya Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Ukrayna Fahri Konsolosu Çetin Güvercin, İzmir’de yaşayan Kırımlı Türkler, İzmir Balkan Federasyonları, Uluslararası Balkan Federasyonları, Bosna Sancak Kültür ve Danışma Derneği, Kazakistan Dostluk Derneği, İzmir Şehit Aileleri, Türk Anneler Derneği, Kıbrıs Türkleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdim Boray, kendilerini yalnız bırakmayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve Ukrayna Fahri Konsolosu Çetin Güvercin’e teşekkür etti ve bölgeyle ilgili barış isteklerini şu sözlerle dile getirdi:
“Kırım Türkleri tarihinde üç kez soykırım ve asimilasyona uğramıştır. Önce 93 Harbi sonra Çarlık Rusya dönemi. En son olarak da 1944’de Stalin tarafından Kırım’da gece on beş dakika içinde çocuk yaşlı demeden Sibirya içlerine çöllere sürüldü. Üzerinden yıllar geçti ama maalesef hala aynı şeyleri yaşama korkusu içindeyiz. Yıllardır bölgede barış ve huzur içinde yaşarken Putin’in Stalinleşmesini istemiyoruz.”
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da Kırım Bahçesaray Belediyesi ile kardeş kent olduklarını hatırlatarak, “Bölgedeki sorunun en kısa zamanda ve barış yolu ile çözülmesini umuyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası