Ege Postası
Geri

Kışanak: İran'ın ne dediği değil bizim sorunumuzu çözmemiz önemli

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, İran’ın terör örgütünün çekilmemesi durumunda destek olacağı yönünde açıklama yaptığı iddialarına ilişkin “Herkes birilerini kendi çıkarı için yanında tutmak isteyebilir. Biz kendi sorunumuzu...
Kışanak: İran'ın ne dediği değil bizim sorunumuzu çözmemiz önemli
Haberler / Güncel
30 Nisan 2013 Salı 17:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, İran’ın terör örgütünün çekilmemesi durumunda destek olacağı yönünde açıklama yaptığı iddialarına ilişkin “Herkes birilerini kendi çıkarı için yanında tutmak isteyebilir. Biz kendi sorunumuzu çözelim başkalarının ne dediği önemli değil.” açıklamasında bulundu.

Kışanak, KCK sanıklarına destek için geldiği adliyede konuyla ilgili “İran’ın çekilmeme durumunde destek açıklaması oldu. Karayılan’ın da bununla örtüşen açıklaması vardı.” şeklindeki soruyu cevapladı.

Bu konuda kendilerinde bilgi olmadığını belirten Kışanak, “Fakat siyaseten şunu değerlendirebiliyoruz. Ortadoğu’da şu anda ciddi bir kutuplaşma var. Herkes birilerini yanında tutmak ve bu kamplaşma içerisinde gücünü artırmak istiyor. Sorunları kendi çıkarları için kendi gelecek beklentileri için tabiki kullanmak isteyebilirler. Bu sadece Ortadoğu için de geçerli değil. Dünyanın her yerinde böyledir. Çözemediğiniz sorunlar başkaları için siyaset, diplomasi malzemesi olabilir. Çatışmanın zemini haline gelebilir. Asıl bizim tartışmamız gereken İran’ın nasıl bir yaklaşım içerisinde olduğu değil. Kendi sorunlarımızı kendi içimizde nasıl çözeceğiz. Kendi yurttaşımızla devleti nasıl barıştıracağız. Konuşmamız gereken şey budur.” dedi.

Kürt sorununun 100-150 yıllık bir sorun olduğunu söyleyen Kışanak, “Bir hukuksuzluk, adalet sorunudur. Kendisini Kürt olarak kabul eden ve bunun diline, kültürüne, tarihi geçmişine sahip yurrttaşlarımızın bu ülkede kendilerini eşit yurttaş olarak görmemeleriyle ilgili bir sorundur. Biz sorunlarımızı çözersek, kendi yapmamız gerekene odaklanırsak başkalarının ne düşündüğü ne yapmak istediği çok da önemli olmaz.” diye konuştu.

SANIKLARIN TAHLİYE OLMASINA SEVİNDİK

Kışanak, destek için geldikleri KCK sanıkların tahliye edilmesine sevindiklerini söyledi. Cezaevlerinde yine yüzlerce, binlerce siyasi operasyonlar sonucu tutuklanan arkadaşları olduğunu savunan Kışanak, “Bunların tahliye olması, bu davaların ortadan kalkması gerekiyor. Arkadaşlarımızın tahliye olmasına sevindik fakat bu gerçekten de milletvekilliği yapmış bir kişinin, bir partinin genel başkanlığını yapan, bir partinin genel başkan yardımcılığını halen yapan bir kişinin tutuklanması ayıptı. Bu sevindirici kararın bütün mahkemeler tarafından tekrarlanmasını istiyoruz.” dedi.

Demokratik siyasetin, parlamentonun asıl yapması gerekenin bu tür siyasi operasyonlara zemin sunan yasaların bir an önce değiştirilmesi olduğunu kaydeden Kışanak, “Terörle mücadele yasasının ortadan kaldırılması, TCK’da bu tür hukuksuzluklara izin veren, geniş takdir yetkisi veren düzenlemelerin bir an önce düzeltilmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası