Ege Postası
Geri

Fatih Sultan Mehmet, vefatının 532. yılında Hünkar Çayırı'nda anılacak

Kocaeli'ne bağlı Gebze Belediyesi tarafından Fatih Sultan Mehmet’in 532. vefat yıldönümü nedeniyle düzenlenen 'Hünkara Vefa Fatih Sultan Mehmet’i Anma ve Anlama Etkinlikleri', yarın 'Uluslararası Tarih Sempozyumu'yla başlıyor.        Gebze...
Fatih Sultan Mehmet, vefatının 532. yılında Hünkar Çayırı'nda anılacak
Haberler / Güncel
30 Nisan 2013 Salı 17:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kocaeli'ne bağlı Gebze Belediyesi tarafından Fatih Sultan Mehmet’in 532. vefat yıldönümü nedeniyle düzenlenen 'Hünkara Vefa Fatih Sultan Mehmet’i Anma ve Anlama Etkinlikleri', yarın 'Uluslararası Tarih Sempozyumu'yla başlıyor.

        Gebze Hünkar Çayırı’nda vefat eden Fatih Sultan Mehmet, ölümünün 532. yıl dönümünde Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılacak. Belediye Başkanı Adnan Köşker’in girişimleriyle başlatılan anma etkinliklerinin 4. yılında 3 günlük bir program düzenlendi. Etkinlikler, yarın Gebze Kültür Merkezi'nde 35 seçkin tarihçinin katılımıyla gerçekleştirilecek Uluslararası Tarih Sempozyumu'yla başlayacak. Sempozyumuna katılacak tarihçilerin Fatih Sultan Mehmet ile ilgili yayınlayacağı bildiriler bir kitapta toplanacak.

        SADİEN’DEN KUR’AN ZİYAFETİ

        Etkinliklerinin ikinci günü olan 2 Mayıs Perşembe saat 20.00’de Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi İsmail Coşar’ın katılımıyla Çoban Mustafa Paşa Camii ve Külliyesi’nde Hünkara Vefa Mevlid-i Şerifi düzenlenecek. Etkinliklerinin son günü 3 Mayıs Cuma, Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği yer olan Hünkar Çayırı’nda kılınacak Cuma namazının ardından, dünyanın farklı yerlerinde okutulan 532 Hatmi Şerif’in duası yapılacak. Konuklara çeşitli ikram ve sunumların yapılacağı Hünkar Çayırı’ndaki program; dünya Kur’an okuma birincisi Abdurrahman Sadien’in vereceği Kur’an ziyafetiyle sona erecek.

        "VEFA SADECE BİR SEMT ADI DEĞİL"

        Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, tüm Kocaeli halkını ve Gebzeli hemşehrilerini 1-3 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Hünkara Vefa Fatih Sultan Mehmet’i Anma ve Anlama Etkinlikleri'ne katılmaya davet etti. Başkan Köşker, “Gebzemizin adını İstanbul’dan sonra Fatih Sultan Mehmet ile anılır hale getireceğini inandığımız Hünkara Vefa Anma etkinliklerinde buluşarak ‘vefa’nın sadece bir semt adı olmadığını göstereceğimize tüm kalbi duygularımla inanıyorum." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası