Ege Postası
Geri

Kitapseverler Malatya'da buluşuyor

Malatya’da valilik ve belediye tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Anadolu Kitap Fuarı için tüm hazırlıklar tamamlandı. Yaklaşık 270 yayınevinin katılımıyla 30 Nisan'da kapılarını açacak fuara ilgi yoğun. Yerlerin iki ay önceden...
Kitapseverler Malatya'da buluşuyor
Haberler / Kültür - Sanat
26 Nisan 2013 Cuma 13:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malatya’da valilik ve belediye tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Anadolu Kitap Fuarı için tüm hazırlıklar tamamlandı. Yaklaşık 270 yayınevinin katılımıyla 30 Nisan'da kapılarını açacak fuara ilgi yoğun. Yerlerin iki ay önceden satıldığı fuar için 50'ye yakın yayınevi stant alabilmek için sıra bekliyor.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 300 bin kişiyi ziyaret ettiği organizasyonun bu yıl çıtayı biraz daha yukarı çıkarması bekleniyor. Fuar, birbirinden değerleri aydınları ve yazarları konuk edecek. Yazar Rasim Özdenören’in onur konuğu olarak belirlendiği kitap buluşmasına Beşir Ayvazoğlu, Naci Tosun, İdris Gürsoy, Mehmet Akar, Ali Demirel, Fatih Uğur Vehbi Vakkasoğlu, Yavuz Bahadıroğlu, Ayşe Kulin, Buket Uzuner, Ediz Hun, Füsun Onal, Can Dündar katılacak olan yazarlardan bazıları.

Fuar kapsamında kentteki farklı salonlarda 48 söyleşi ve konferans gerçekleştirilecek. ‘Özlenen Demokrat Turgut Özal’ isimli kitabın yazarı Fatih Uğur’un 30 Nisan’daki söyleşiler, yazar Erhan Afyoncu’nun ‘Moder Dünyanın Oluşumunda Osmanlı İmparatorluğu’nun Rolü’, Ali Demirel’in ‘Kullukta Derinleşme’ konulu konferanslarıyla devam edecek. 3 Mayıs’ta ise İdris Gürsoy ‘Türkiyenin Demokratikleşme Evreleri’ konulu konferans ile 4 Mayıs’ta Mustafa Gürlek, ‘Genelkurmay Başkanı Rüştü Erdelhun'un 27 Mayıs Cuntasını Deşifre Eden Günlükleri’ 5 Mayıs’ta ise Ülkü Akagündüz ‘Yarim Anadolu’ konulu söyleşisiyle kitapseverlerin karşısına çıkacak. 350’ye yakın imza günü etkinliğinin yapılacağı fuar, okurları sevdikleri yazarlarla buluşturma fırsatı sunacak.

Malatya Valisi Vasip Şahin, geçtiğimiz yıl ilki başarıyla gerçekleştirilen organizasyonu bu yıl daha da kaliteli yapmaya çalışacaklarını belirtti. İnsanlara kültürel anlamda dolu dolu bir hafta geçirme imkanı sunacaklarını ifade eden Şahin, fuara gelen yazarların sadece imza günlerine katılmakla kalmayacaklarını, üniversitede gençlerle söyleşi de gerçekleştireceklerini söyledi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise kitap fuarın önemine dikkat çekti. Şehrin bu fuarı benimsediğini vurgulayan Çakır, yıllar geçtikçe daha büyük organizasyonlara imza atılacağına inandığını kaydetti. Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarı 300 bine yakın kişinin ziyaret ettiğini belirten Çakır, bu yıl katılımın daha da artmasını beklediklerini ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası