Ege Postası
Geri

Kobeyli köyü'nde oryantiring rüzgarı

3. İzmir Oryantiring Günleri'nin, Foça, Kozbeyli Köyü'nde yapılan 1. Etap Yarışı, büyük çekişmeye sahne oldu. 24 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşen yarışa, İzmir ve farklı illerden gelen 499 sporcu katıldı.
Kobeyli köyü'nde oryantiring rüzgarı
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Mayıs 2014 Pazar 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Otantik yapısı, tarihi evleri, meşhur dibek kahvesi ve misafirperverliği ile yerli turistler kadar yabancı turistlerin de ilgisini çeken Kozbeyli Köyü, heyecan dolu yarışlara ev sahipliği yaptı.
Bilmedikleri bir arazide, yerini bilmedikleri işaretleri sırasıyla bulan yarışmacılar, ellerindeki SI cihazları ile kaydedilen verileri, rakipleriyle olduğu kadar zamanla da yarışarak bilgi-işlem kayıt masasına ulaştırdı.
Yarışmada dereceye giren sporculara, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ'ın eşi Derya Demirağ, Belediye Meclis Üyesi Beyhan Türker, Belediye Meclis Üyesi Zeynep Çemrek, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Okan Kibar, Türkiye Oryantiring Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Turizm Danışma Müdürü Samir Büyükkaya, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kutlu, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Koldaş, ve Ekin Koleji İdarecileri tarafından madalyaları verildi.
Organizasyonun Baş Hakemi ve Türkiye Oryantiring Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Süleyman Mavi, şu bilgileri aktardı; ''Hatasız, kazasız, başarılı ve güzel bir yarışma geçti. Sporcularımız bu yarışta, ülke puanı getiren bir yarışma olması dolayısıyla, hırsla mücadele ettiler. Birbirleriyle savaştılar adeta. İlk defa Kozbeyli'de bir yarışma yapılıyor. Bu bölgenin haritası yeni çizildiği için de, ayrı bir heyecan yaşadık. Özel bir yarış, ülke puanı getiren bir yarış. Dolayısıyla burada, Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun onayıyla; Foça Kaymakamlığı, Konak Belediyesi, Ekin Koleji'nin proje ortaklığında ve sponsor firmaların destekleriyle, güzel bir yarışma gerçekleştirildi.'' dedi.
3. İzmir Oryantiring Günleri'nin, 2. Etap Yarışı, 25 Mayıs Pazar günü, Konak'taki Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yapılacak.
Oryantiring Nedir'
Oryantiring, bireylerin yeryüzü üzerinde işaretlenmiş olan noktaları (kontrolleri, hedefleri) harita ve pusula yardımı ile en kısa sürede bulmaya çalıştıkları bir aktivitedir.
Her türlü arazi ve iklim şartlarında, gece-gündüz ayırımı olmaksızın yapılabilen oryantiring; temelde yön bulmaya, harita okuyabilmeye ve pusula kullanabilmeye dayalı bir spordur.
• Ayrıntılı bilgi için: http://www.izmirorientiring.org
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası