Ege Postası
Geri

Kocaoğlu ilçe belediye başkanlarıyla toplantı yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 30 ilçenin belediye başkanı Asansör Restoran'da 3 saatlik bir toplantı yaptı.Toplantının ana gündem maddesi 5 yıllık stratejik planlama ve İl Özel İdare’nin mallarının paylaşımı oldu.
Kocaoğlu ilçe belediye başkanlarıyla toplantı yaptı!
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Mayıs 2014 Cumartesi 21:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Yerel seçimlerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 30 ilçenin belediye başkanı ilk kez bir araya geldi. Asansör Restoran'da saat 17:00’de başlayan toplantı 3 saat sürdü.Toplantının ana gündem maddesi İl Özel İdare'nin mallarının paylaşımı ve 5 yıllık stratejik planlama oldu.Belediye başkanları ilçelerindeki sorunları dile getirip, Kocaoğlu’ndan taleplerde bulundu.

DEKLARASYON YAYINLAYALIM
Kentte Valilik ve Büyükşehir arasında krize neden olan İl Özel İdare'nin mallarının paylaşımı konusunda  Kocaoğlu ve CHP’li başkanların tüm belediye başkanlarının altına imza atacağı bir deklarasyon yayınlanması fikrini ortaya atttığı belirtildi. CHP'li başkanların “İzmir’in malları yerelde kalmalı. Deklarasyon yayınlayalım. İzmir farkını göstersin” noktasında birleştiği belirtildi.  AK Partili başkanların bu öneriye sıcak yaklaşmadığı ve  merkezi yapıyı savunduğu, Kocaoğlu ve CHP’li başkanlarında malların yerele katacağı gücün altını çizdikleri öğrenildi.MHP'li başkanlarında Kocaoğlu'na destek verdiği bildirildi. İl Özel İdare'nin mallarının Büyükşehir’e devredilmesi konusunda yoğun çaba sarf eden Kocaoğlu’nun toplantıda  “Siyasi düşünmemek lazım. Kentte hepimiz yaşıyoruz.İzmir farkını göstersin. Mallar kurumların ihtiyaçları doğrultusunda dağıtılmalı. Yerel sermaye yerelde kalmalı. Bu malların yerel servet olduğu unutulmamalı.  Ankara ve İstanbul'da uygulanan sistem bizde uygulanmadı. Personel geldi ama gayrimenkuller gelmedi.Destek olun" dediği öğrenildi.Kocaoğlu'nun mal paylaşımı konusunda hak aramak için dava sinyalide verdiği bildirildi.

Toplantıda İl Özel İdare’nin kapatılmasından sonra yasa gereği belediyeye gönderilen üst düzey bürokratların durumuda masaya yatırıdl.Başkanalırnın tamamına yakınının istihdam ve personel fazlalığı nenediyle bürokratları bünyelerine katmalarının zor olduğunu bu yüzden  bir çözüm gerektiğini dile getirdiği bildirildi.

Metropol dışı belediye başkanlarının bir çoğunun mezarlıklarda yer konusunda sıkıntı yaşandığını, Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuya el atması gerektiğini dile getirdikleri bildirildi.Bazı belediye başkanalrının da ilçelerine otobüs istedikleri öğrenildi.
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası