Ege Postası
Geri

Kocaoğlu, Büyükşehir personeliyle bayramlaştı: 'İzmir'in malları' çıkışı

Kurban Bayramı tatili öncesinde personeli ile bayramlaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bayramın Türkiye’ye barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diledi. Ülkedeki siyasi ortam ve tekrarlanan seçimler nedeniyle 2015 yılının kayıp bir yıl olduğuna dikkat çeken Aziz Kocaoğlu, ayrıca konuşması sırasında “İzmir’in malları” ile ilgili önemli mesajlar verirken, barış için birlik çağrısı yaptı. Kocaoğlu, Büyükşehir personeliyle bayramlaştı
Kocaoğlu, Büyükşehir personeliyle bayramlaştı: 'İzmir'in malları' çıkışı
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Eylül 2015 Cuma 14:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Meclis toplantı salonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu personeli ile bayramlaşırken, gerçekleşen kutlama töreninde belediye bürokratları, belediyeye bağlı şirketlerin yöneticileri, sendika temsilcileri ve belediye personeli katılım gösterdi.
 
“2015 KAYIP BİR YILDI”
Konuşmasına başlarken yılbaşından bu yana süren seçim ortamı ve ülkedeki siyasi durumu özetleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “2015 yılı seçim yılı oldu ve çeşitli söylemlerle bugüne geldik. 2015 yılı da her bakımdan ülkemiz açısından kayıp bir yıldı. 2016 yılının ilk aylarında da bir kayıp yaşanacak. Bir yandan seçimler devam ederken, hayat durmuyor. Bizim belediye olarak durmamamız gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ülkenin genel koşullarının dışında 2007-2008 yılından bu yana finans yapısını güçlendirerek yoluna devam ediyor. Ulusal ve uluslararası çalkantılara rağmen geçtiğimiz aylarda uluslararası kuruluşların yaptığı değerlendirmede finans  gücünü ve yatırım gücümüzü koruyarak güvenirliliğimizi, itibarımızı, koruyarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.
 
“İZMİR’İN MALLARINI BAŞKA YERE VERMEK HUKUKA AYKIRIDIR”
Başkan Kocaoğlu bayram konuşmasında uzun süredir devam eden Özel İdare malları ile ilgili tartışmalara dair ise şu mesajı verdi: “İl Özel İdare malları ile ilgi verdiğimiz bir mücadele var. Belirli davaları kazandık. Bazı davalar da usul yönünden mahkemeden geri döndü. Hukuk mücadelemiz devam ediyor. İzmir’in yerel serveti, yerel sermayesi olan bu mallar mücadelenin sonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçmek durumundadır, geçmek zorundadır. Yerelde harcanmak üzere ayrılmış, İzmir halkına tahsis edilmiş kaynaklarla elde edilen bu malların yine yerele, İzmir halkına verilmesi doğaldır, yasaldır. Başka yerlere vermek hukuken uygun değildir. İzmirli hemşerilerimiz açısından da uygun değildir. Aksi takdirde İzmirlilerin ihtiyacını karşılayacak kaynağa el koyulması anlamına gelmektedir.”
 
“BİRİNCİ GÖREVİMİZ BARIŞI SAĞLAMAK”
Suriye’de yaşanan iç savaş sonrasında Türkiye coğrafyasında insanlık dramı yaşandığını aktaran Başkan Kocoağlu, 7 Haziran seçimlerinin ardından açılım süreci ile duran terörün ivme kazandığına da dikkat çekti ve, “Bugüne dek 120 kadar asker, polis ve vatandaşımız şehit oldu. Terör artarak devam  ediyor. Dış politika ve devletler arası ilişkilerde dostluk söz konusu değildir. Menfaatler olduğu müddetçe her ülke kendi çıkarını kollamak üzere politika izler. Dün dünde kaldı, bugün yeni dostluklar ve çıkar çatışmaları devam etmektedir. Barış ve kardeşliği 77 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının tesis etmesi gerekmektedir. Bu barışı vatandaşlar tesis etmek zorundadır. Artık eyleme geçmek zorundayız. Çıkış buradadır. Ülkemizin bağımsızlığın sürmesi ve ekonomik, siyasi, sosyal durumunu devam ettirebilmesi için kalıcı barışı tesis etmemiz gerekir. Bize düşen görev budur.  Kentimiz için çalışıyoruz ama bu süreçte birinci görevimiz barış ve kardeşliği sağlamaktır” diyerek konuşmasına son verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası