Ege Postası
Geri

Kocaoğlu, Karşıyakalıların tepkilerine kulak verdi

Geçtiğimiz haftalarda yapımına başlanan Karşıyaka Tramvayı ile ilgili ilçe sakinlerinin sosyal medya üzerinde tepki göstererek 17 Mayıs Pazar 16:00’da “1300 ağacıma dokunma-Palmiye katliamına hayır” başlıklı eylemi öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan flaş bir açıklama daha geldi. Kocaoğlu, "Tramvayın güzergahının değiştirilmesini istedim.Palmiyeler taşınmayacak.” açıklamasında bulundu. Karşıyaka tramvayında Başkan Kocaoğlu'ndan flaş açıklama
Kocaoğlu, Karşıyakalıların tepkilerine kulak verdi
Haberler / İzmir
16 Mayıs 2015 Cumartesi 16:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI- (DHA) - İZMİR Büyükşehir Belediyesi kentte tartışma yaratan, eylemlerle neden olan Karşıyaka sahilinde tramvay güzergahında kalan palmiyelerin taşınmasından vazgeçti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'i İzmirlilerle beraber yönetme sözünü unutmadığı, palmiyelerin taşınmaması için güzergahın değiştirilmesi talimatı verdiğini açıkladı. Güzergah, denize doğru 5 metre kaydırılacak, palmiyeler yerinde kalacak.

Karşıyaka'da Mavişehir ile Alaybey arasında yapımına başlanan 9.7 kilometre uzunluğunda olacak Karşıyaka tramvayı projesinde sahil yolunun kaldırım ile yeşil alan arasında kalan bölümünden geçmesi planlanan güzergah nedeniyle palmiye ağaçlarının taşınmasına gelen tepkiler üzerine Büyükşehir Belediyesi güzergah değiştirdi. Yapımına başlanan tramvay hattı inşaatı kapsamında palmiyelerin bir kısmının taşınması, diğer ağaç ve bitkilerle birlikte yerlerinin değiştirilmesinin gündeme gelmesi üzerine Karşıyaka'da gerçekleşen tepkileri dikkate alan Büyükşehir Belediyesi projede revizyon yaparak, güzergahı kaydırma kararı aldı.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu Karşıyaka'da katıldığı bir törende bu gelişmeyi duyurdu. Kocaoğlu, "İzmir'i İzmirlilerle beraber yönetme sözünü unutmuş değilim. Karşıyaka tramvay güzergahının değiştirilmesini istedim. Palmiyeler taşınmayacak" dedi. Kocaoğlu'nun talimatı üzerine bir süredir güzergahta kaydırma yapmak için alternatifler üzerinde çalışan teknik ekibin, kaldırımla yeşil alan arasından geçecek güzerghanı denize doğru 5 metre kaydırmak üzere değişiklik yaptığı öğrenildi. Buna göre, Karşıyaka sahilboyundaki palmiyeler taşınmayacak. Yeni güzergah üzerindeki çam, karabiber, zakkum ve benzeri ağaç, bitkiler başka alanlara taşınacak.

KONAK’I ÖRNEK GÖSTERMİŞTİ
Karşıyaka halkının yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği oluşuma ait sosyal medya hesabında yapılan duyuru ile Pazar akşamı yapılacak eyleme destek isteyen çevreci vatandaşlara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan çağrı gecikmemişti. Geçtiğimiz günlerde projenin ..Konak etabında yapılan revizyonu örnek gösteren Kocaoğlu, tramvay için sahilde kesinlikle ağaç kesilmeyeceğinin sözünü vermişti. 

Konuyla ilgili kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Aziz Kocaoğlu, İzmirliler ile şunları paylaşmıştı: “Karşıyaka Tramvayı için ağaç kesimi olmayacak. Güzergah üzerindeki ağaçları taşıyarak yine Karşıyaka sahillerinde yaşatacağız.Unutmayın! Şair Eşref’teki dut ve Sahil Bulvarı’ndaki çınar ağaçları için Konak tramvayında güzergah değiştirdik.Ağaçlarına sahip çıkan Karşıyakalı hemşerilerimi kutluyorum. Umarım çevreye duyarlılığımız konusunda bir daha şüpheye düşmezler.”

PALMİYELER KURTULDU

Bugün kendisine ait sosyal medya hesabından flaş bir açıklama daha yapan Başkan Kocaoğlu, "Tramvay projesinde güzergah değiştirdik. Plamiyelerin hiçbiri taşınmayacak. Hepsi yerinde korunacak"

"İzmir'i İzmirlilerle beraber yönetme sözünü unutmuş değilim.Karşıyaka tramvay güzergahının değiştirilmesini istedim.Palmiyeler taşınmayacak.” paylaşımlarında bulundu.



Konak ve Karşıyaka tramvay projelerine üçüncü revizyon
Karşıyaka'daki güzergah değişikliğiyle birlikte İzmir Büyükşehir Beledliyesi Konak ve Karşıyaka tramvayları projelerine üçüncü revizyonu gerçekleştirmiş olacak. Daha önce Konak tramvayının Şair Eşref Bulvarı üzerinde geçecek ve orta refüjdeki dut ağaçlarının kesilmesine veya taşınmasına neden olacak ilk projede yapılan revizyonda, meslek odalarının da önerileri dikkate alarak hat karma trafiğe dönüştürülerek bulvar üzerine kaydırıldı. İkinci revizyon ise Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda apartmanların önündeki yeşil alan ve otoparkların üzerinde geçen ilk güzergahın Mithatpaşa Caddesi'ne alınmasıyla gerçekleşti. Karşıyaka sahili güzergah değişikliği ise üçüncü revizyon oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası