Ege Postası
Geri

Kocaoğlu: Yasa ne derse onu yaparız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son dönemlerde İzmir’de ve çevre illerde yaşanan doğal afetlerde gösterdiği başarılı çalışmalarla dikkat çeken itfaiye teşkilatını ziyaret ederek özverili çalışmaları için kutladı. Karabağlar'daki yangında ölen itfaiye eri için gerekeni yaptıklarını söyleyen Kocaoğlu, "Biz belediyeyi dileklere göre yönetmiyoruz" dedi.
Kocaoğlu: Yasa ne derse onu yaparız
Haberler / İzmir
23 Nisan 2013 Salı 09:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son dönemlerde İzmir’de ve çevre illerde yaşanan doğal afetlerde gösterdiği başarılı çalışmalarla dikkat çeken itfaiye teşkilatını ziyaret ederek özverili çalışmaları için kutladı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve AKS 110 biriminin Giresun’dan, Van’a ve Edremit’e kadar yardıma ihtiyaç duyulan her kente ulaşmasından övgüyle söz eden Başkan Kocaoğlu, “Çalışmalarınızla yüzümüzü ağarttınız. Çevre illerden valiler, belediye başkanları ve kaymakamlardan birçok tebrik aldım. Sayenizde göğsümüz kabardı” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, itfaiye olimpiyatlarına hazırlanan Türkiye rekortmeni personele de başarı diledi.

Kocaoğlu: Yasa ne derse onu yaparız

İzmir'in Karabağlar ilçesinde 4 işçinin öldüğü yangında can veren itfaiye eri Ozan Avşar'ın ailesi mahkemenin Büyükşehir Belediyesi'ne açtıkları tazminat davasını reddetmesinin şokunu yaşarken Başkan Aziz Kocaoğlu konu hakkında Yeni Asır'a açıklama yaptı.

Acılı baba Salim Avşar'ın oğlunun ismini çalıştığı itfaiye şubesine veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sözünde durmadığını iddia ederek "Törenlerde oğluma 'şehidimiz' dediler. 'Ailesine sahip çıkacağız' dediler. Bir yıl bekledik. Bir şey yapmadılar diye dava açtık. Mahkemede tazminat ödememek için de herşeyi yaptılar. Bu nasıl şehit anlayışı'" sözleriyle ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi:

4 kişi ölmüştü

"Biz belediyeyi dileklere, isteklere taleplere ve gönlümüzden geçene göre yönetmiyoruz. Yasa ne diyorsa o olacak. Biz yasalar çerçevesinde görevimizi yaparız, ben de yaptığımıza inanıyorum. Tabi ki ihtiyaçlar sınırsız, Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın, biz de elimizden geleni yaptığımıza inanıyoruz. Daha başka bir talep sözkonusu olduğunda, yasa ne derse o olacak. Yoksa biz isteriz ama yasalar nederse onu yapabiliriz" dedi.
Karabağlar Sanayi Sitesi'nde 2011 yılında bir kapı imalathanesinde gaz sıkışması sonucu patlamayla beraber yangın çıkmıştı. Kısa sürede yandaki parke deposuna da sıçrayan yangında işyerinde çalışan Mustafa Demiralay (33), eniştesi Memik Yener Erbaş (39), Harun Cirit (32) ve Mustafa Kurt hayatını kaybetmişti. Olayda yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinden itfaiye eri Ozan Avşar (35) da ağır yaralı olarak kurtarılmış ancak 4 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti. Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü mezunu Avşar'ın eğitim gördüğü alanda iş bulamadığı için itfaiye eri olduğu ortaya çıkmıştı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası