Ege Postası
Geri

İZELMAN İşçileri krizinde yeni bir eylem dalgası geliyor

İZELMAN krizi devam ederken sendikalarda eylemlerini aralıksız sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta Büyükşehir önünde başlatılan eylemler, taşeron sistemine karşı 15 bin kişi Basmane Meydanı’ndan Konak Meydanı’na yürümesiyle devam etmişti. Sendikaların eylemleri Çarşamba günü itibariyle farklı bir boyut alıyor. DİSK Ege Bölge Temsilcisi ve Genel-İş 3 Nolu Şube Başkanı Memiş Sarı, 1-2-3-4 ve 5 nolu şubelerle birlikte aldıkları yeni eylem kararını Çarşamba günü hayata geçireceklerini söyledi.
İZELMAN İşçileri krizinde yeni bir eylem dalgası geliyor
Haberler / İzmir
22 Nisan 2013 Pazartesi 15:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI -HABER SERVİSİ - Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN’ın hizmet/personel alım ihalesini kaybetmesi sonrası kriz tüm hızıyla sürüyor. İhaleyi Hanoğlu-Zigana ortaklığının alması sonrası İZELMAN’daki 650 personelin işten çıkartılma tehlikesi, sendikayı da harekete geçirmiş ve eylem kararı alınmıştı.Günlerdir Büyükşehir önünde gerçekleşen eylemlerin ardından, DİSK'in öncülüğünde TÜRK-İŞ, KESK, TMMOB ve TTB'nin de katılımıyla taşeron sistemine karşı 15 bin kişi Basmane Meydanı’ndan Konak Meydanı’na yürümüştü.

5 ŞUBE ORTAK KARAR ALDI
Sendikaların eylemleri Çarşamba günü itibariyle farklı bir boyut alıyor. Bölge İdare Mahkemesi’nin vereceği karar beklenirken, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası yeni eylemler için karar aldı.DİSK Ege Bölge Temsilcisi ve Genel-İş 3 Nolu Şube Başkanı Memiş Sarı, 1-2-3-4 ve 5 nolu şubelerle birlikte aldıkları yeni eylem kararını Çarşamba günü hayata geçireceklerini söyledi.
650 işçinin durumu can yakmaya devam ederken çözüm için gerekli adımların atılmadığını belirten Sarı, “Şubeler olarak eylemlerimize devam etme kararı aldık” dedi.

1-2-3-4 VE 5 NOLU ŞUBELERİN EYLEM PROGRAMI


24 Nisan Çarşamba

15:30 Büyükşehir Belediyesi önünde kitlesel basın toplantısı yapılacak ardından nöbet çadırı kurulacak

25 Nisan Perşembe
15:30 – Sendika önünde toplanılacak CHP İzmir İl Başkanlığı’na yürünülecek. Basın açıklaması yapılacak.

26 Nisan Cuma
Sabah saatlerinden itibaren iş bırakma eylemi yapılacak. 650 kişiye sendikanın örgütlü olduğu İZELMAN’ın diğer birimleri ve ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan şoförler de destek verecek.

29 Nisan Pazartesi
16:00- Sendika önünde toplanılacak AK Parti İl Binası’na yürünecek. Basın açıklaması yapılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası