Ege Postası
Geri

Kocaoğlu: “bizim ağaca, kente bakışımız belli”

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu 42’inci toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirdi. Geçtiğimiz ay Tire’de düzenlenen kurulun toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Elma ile armudu ayırt edemiyorlar” sözü damga vurdu. AK Parti’nin Gaziemir’de yapımı devam eden yeni fuar alanı inşaatı sebebiyle bölgedeki ağaçların kesildiği iddialarına Başkan Kocaoğlu’ndan sert yanıt geldi.
Kocaoğlu: “bizim ağaca, kente bakışımız belli”
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Haziran 2013 Cuma 08:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Ekonomi Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Atilla Sezgin yönetiminde gerçekleşen 42’inci İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKK) toplantısı birbirinden çarpıcı mesajlara sahne oldu. Oturumda sırasında, Gezi Parkı eylemleri sonrasında AK Parti milletvekillerinin Üçkuyular ve Gaziemir’de de Büyükşehir Belediyesi’nin ağaç kestiği yönündeki iddialara oldukça sert şekilde yanıt verdi. Sosyal medyada da kendine yer bulan “Büyükşehir Belediyesi ağaç katliamı yapıyor” iddiaları karşısında birr açıklama yapma gereği duyduğunu hisseden Başkan Kocaoğlu, “Ankara’da Melih Gökçek Kızılırmak’tan aldığı çamurlu, alüvyonlu suyu millete verdi. Millet Ankara’dan buraya yıkanıp geliyordu çamur koktuğu için. Onun arkasından, “İzmir’in suyunda arsenik var” iddiasını çıkardılar. Şimdi de Gezi Parkı’ndaki ağaçlar tartışma konusu oldu. Bu sefer de, Gaziemir ve Üçkuyular’da ağaç kestiğimiz söylendi. Şimdi de onu ürettiler. Bizim müdahale etmediğimiz Üçkuyular’da otobüs terminali olarak kullandığımız yerde ağaç olduğunu söylediler. Bunu iki dönem vekillik yapmış, bu memlekette profesörlük yapmış bir arkadaş söyledi. Sonra yine kendisi çıkıp, yerleri karıştırdığını, yanlış anladığını belirtti. Orada ağaç filan yoktu” diyerek eleştiride bulundu.


“AĞACA NASIL BAKTIĞIMIZ BELLİ”


Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Elmayla armut bu memlekette kıyaslanmaya devam ettiği müddetçe, bu eleştiriler olacak. Biz ağaç katliamı yapmıyoruz. Bizim buradan söktüğümüz bir miktar zeytin ağacı şu anda Kadifekale’de dikilmiş durumda” dedi.
Başkan Kocaoğlu, “Yani bu büyükşehir belediyesinde ne var bilmiyorum ama, her gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir kara çalmak için elinden geleni yapıyor. Bunların hepsi laf-ı güzaf. Bizim ağaca nasıl baktığımız belli, kente nasıl baktığımız belli” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:“Bir de Üçkuyular’da ağaç kestiğimiz söylendi. Şimdi de onu ürettiler. Orada yıllar önce planlaması yapılmış, bizim hiç müdahale etmediğimiz, bir holdinge ait arazi var, Üçkuyular’da pazaryeri ve otobüs terminali olarak kullandığımız yerde, ‘orada da ağaç var’ dediler. Bunu, iki dönem milletvekilliği yapmış, bu memlekette profesörlük yapmış bir arkadaş söyledi. Sonra da ‘ben yanlış yeri anladım’ dedi. ‘Orada ağaç falan yoktu’ dedi.”


YENİ FUARDA ÖZEL SEKTÖR DE OLACAK


İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Fazıl Ölçer, toplantının devamında kent için önelmiş konulardan birisi olan ve merakla beklenen Gaziemir’deki yeni fuar alanında yürütülen çalışmalar hakkında yaptığı sunum eşliğinde bilgiler aktardı. İzmir iş dünyasının önde gelen isimlerinden olan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman’ın sorusu üzerine önemli açıklamalar yapan Kocaoğlu, Gaziemir Fuar Alanı içinde yapılacak olan otelin ve Kültürpark’ta inşa edilecek kongre merkezinin işletmesinin kar paylaşımı şeklinde özel sektör ortaklığında gerçekleştirilmesinin planlandığını belirtti. Kocaoğlu, “Çalışmalarını yapacağız. Taliplisi olursa o şekilde elde etmeye çalışacağız. Bunu biz de yapabiliriz ama Büyükşehir Belediyesi’nin otel işletmesi doğru bir şey değil. Profesyonel bir kadroyla yönetilmesi ve dizginleri elden bırakmadan sağlıklı yönetilmesini sağlamak gerektiğine inanıyorum. Her konuda olduğu gibi, bunu da özel sektörle yapmak istiyoruz. Bunu hasılat paylaşımı, yani kar ortaklığı ile yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

YÜZÜLEBİLİR KÖRFEZ TAM GAZ, SÖZ BAKANLIKTA


Kocaoğlu ayrıca, Gezi Parkı olayları nedeniyle ertelenen Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Avrupa Bölge Toplantısı’nın Eylül ayında yapılacağını bildirerek, “Yüzülebilir Körfez” için sözün bakanlıkta olduğunu müjdeledi. Kocaoğlu, “Proje 4-5 yıldır planladığımız şekilde gidiyor. Son noktaya geldik. Çalışmalara başlayacağız. Körfez’in temizlenmesi ve yüzülebilir hale gelmesiyle ilgili projenin bu ayın 26’sında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) sunumunun yapılacak, sonra da karar beklenecek” dedi. Yine geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yükselen kredi notuna da değinen Başkan Kocaoğlu, “Kredi derecelendirme kuruluşları açsından sağladığımız başarı ortada. 3’üncü borçlu belediye konumundan, en iyi kurum ve en iyi belediye konumuna yükseldik. Bu başarıları İzmirlilerin desteği sayesinde yakaladık” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası