Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'ndan dönüşüm uyarısı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, başta Bayraklı olmak üzere kentsel dönüşüm kapsamında kalan semt ve bölgelerde yaşayan hak sahiplerine arsa ve binalarını belediye güvencesi olmadan almak isteyen kişilere satmama çağrısı yaptı.
Kocaoğlu'ndan dönüşüm uyarısı
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Aralık 2012 Salı 15:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Başkan Aziz Kocaoğlu, kent dönüşümü konusunda bilgisiz hak sahiplerinin arazi ve evlerinin, bazı kişilerce ucuza kapatıldığı yakınmaları üzerine açıklama yaptı. Bayraklı’da 600 dönüm büyüklüğünde bir alanda çalışmalarının sürdüğünü belirten Kocaoğlu, bu bölgede oturanlara “Satmayın. Bugüne kadar beklediniz biraz daha bekleyin. Siz dün yerleşmiş insanlar değilsiniz. Üçüncü kuşak bu bölgede oturuyor. Niye satıyorsunu? Kendi malınız, kendi kararınızı verirsiniz ancak Büyükşehir Belediyesi kimseyi mağdur etmeden yerinde kentsel dönüşüm yapacak. Bekleyin, parkınız olsun, yollarınız olsun. Hakkınız neyse onu alacaksınız” dedi.

BELEDİYE ADALETİN HAKİMİ OLACAK


Başkan Kocaoğlu, kentsel dönüşüm sürecinde müteahhiti vatandaşa, vatandaşı müteahhite teslim etmeyeceklerini, Büyükşehir Belediyesi’nin hem taahhüt eden hem de kontrol eden kurum işlevini üstleneceğini söyledi. Kocaoğlu, “Dönüşüm arsa ve binaların değeri üzerinden olacak. Yapı ruhsatlı bina ile ruhsatsız binanın değeri farklı hesaplanacak. Kendi arazisinin üzerine bina yapan ile arazisi kendisinin olmayan hak sahibinin hakkı farklı katsayıdan hesaplanacak. Bin konutluk bir yerde, bin konut da aynı kriterlere göre değerlendirilecek. Müteahhit ve hak sahibi arasında adaletin hakimi belediye olacak” dedi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası