Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'ndan rakibi Yıldırım'a gönderme

İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin protokol imza öreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kamuoyunda geniş yankı uyandıran 17 Aralık operasyonu hakkında değerlendirmelerde bulunarak “Ben 2011 yılından bu yana “Adalet lazım” diye bağırırken elini kıpırdatmayanlar, şimdi adalet peşine düştüler. İnşallah düştükleri adalet herkese eşit olur” dedi.
Kocaoğlu'ndan rakibi Yıldırım'a gönderme
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Aralık 2013 Cumartesi 14:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tahtalı’dan sonra kentin ikinci içme suyu arıtması olacak ve Bornova Kavaklıdere Köyü’nde kurulacak olan Arıtma Tesisi’nin inşaat anlaşmasını Avusturyalı Va Tech Wabag firması ile imzaladı. İzmir Fuarı’nda yer alan İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve yüklenici firmanın Genel Müdürü Wolfgang Miksa’nın yanı sıra, CHP İl Yönetimi, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, ilçe belediye başkanları, çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katılım gösterdi.

“ARITMA KONUSUNDA DENEYİMLİYİZ”


Törende söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Gördes suyunun İzmir’e gelmesi için yıllar önce DSİ ile masaya oturduk. İsale hattını yapmayı kabul ettiler. Bizim de arıtma tesisini yapmamızı istediler. Sarıkız tesisini yaptık, şimdi de Kavaklıdere’ye başlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin birçok pis su arıtma tesisi var. Bu konuda çok deneyimliyiz. Temiz su arıtmasını ise Sarıkız’dan sonra ikinci kez yapacağız. Bizim suyumuz içilebilir sudur. Şehir şebekelerini de yeniliyoruz. Suyun içme kalitesini de giderek artıracağız. Sarıkız’daki 20 milyonluk yatırımla birlikte, iki arıtma tesisi için 70 milyon liraya yakın para harcamış olacağız.” dedi.

“BİZ ADALET İSTİYORUZ DİYE BAĞIRIRKEN…”

Konuşması sırasında gündeme bomba gibi düşen yolsuzluk ve çete operasyonlarına da değinen Kocaoğlu “Artık seçim sathı mahalline girildi. Çok önemli süreçten geçiyoruz. Ben 2011 yılından bu yana “Adalet lazım” diye bağırırken elini kıpırdatmayanlar şimdi adalet peşine düştüler. İnşallah düştükleri adalet herkese eşit olur” diye konuştu.

HEM İÇERİYE, HEM DE DIŞARIYA MESAJI VAR

Başkan Kocaoğlu yaklaşan yerel seçimler öncesinde kendilerine karşı bir “Asparagas bombardımanı” düzenlenmeye başladığını da belirterek, “Mahkememiz olduğunu ve aday yapılmamamız gerektiğini söylediler. Şimdi de birisini göreve başlatmadığımız için ceza alacağımızı ve belediyenin başkansız kalacağını söylüyorlar. Böyle bir şey yok. Biz göreve başlattık. Yapılan her iş yasal prosedüründe yapıldı. İçişleri Bakanlığı soruşturma açtı, Danıştay gerek yok dedi. Bakanlık yine soruşturma açarsa, Danıştay uygun görürse, yerel mahkeme bu yönde karar verirse, Yargıtay onaylarsa görevden alınabileceğimizi iddia ediyorlar. Bel altı vuruşlar doğru değil. Hükümet zaten 11 senedir gerilim politikası ve ayrıştırma ile toplumda sinir sistemi bırakmadı. Hepimizin morale ihtiyacı var. Yarış tamam ama böyle olmuyor. Bu yakışmıyor. Samimiyetle yarışalım ama bel altı değerlendirmelerde bulunmayalım” ifadelerini kullandı.

BAKAN YILDIRIM’A VE HÜKÜMETE SORDU: HANGİ HİZMET'

Merkezi hükümetin İzmir’e gereken yatırımı yapmadığını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “Hükümet en hizmet eden yatırımcı bakanı buraya aday yaptı. Bakanın diğer illerde yaptıklarını, yapmadıklarını bir kenara bırakıyorum. O genel merkezlerin işi. Benim işim İzmir, gücüm İzmir. Ben İzmir’e ne yaptığına bakıyorum. Bize ne verdiğine bakıyorum. Hükümet 11 senede 5 milyar 300 milyonluk yatırım yapmış. Büyükşehir Belediyesi 9 senede 5 milyar 600 milyon yatırım yapmış. Bu garip belediye, koskoca hükümetten daha fazla yatırım yapmış. Bunun neresi hizme? Hangi hizme? Nerede hizme? ‘Siz bana oy verin, ben hizmet edeceğim’ demek yok. Ya etmezse? Sen bir hizmeti et, ondan sonra biz İzmirliler şapkamızı önümüze koyalım, verelim mi vermeyelim mi diye düşünelim” dedi ve hem rakibi Binali Yıldırım’a, hem de merkezi hükümete seslendi.



“HEPBİRLİKTE YAPILMAYANLARI ANLATACAĞIZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerinin sonunda İzmir’in, merkezi hükümetten hak ettiği payı alamadığını da dile getirdi ve şöyle konuştu; “Türkiye’de 81 vilayet var. En çok vergiyi akaryakıt gelirlerinden dolayı Kocaeli Belediyesi verir. Sonra İstanbul ve İzmir gelir. İzmir 4,35 verir, 1 alır. Ankara 1,4 verir, 1 alır. Antalya 1,6 verir 1 alır. Geriye kalan Konya, Kayseri gibi büyük iller hep 0,5 verir 1 alır, yani iki katını alır. İzmir 2012 yılında 32 milyar 500 milyon lira merkezi hükümete vergi verdi. Bize gelen para 7 milyar 200 milyon liradır. Yatırım rakamı da bunun içindedir. İzmir’e İzmirlinin penceresinden bakmak, İzmirli gibi düşünmek gerekir. Türkiye’yi İzmir’e dönüştürelim derken, İzmir’i başka yerlere dönüştürmek İzmirlinin yaşam biçimine ve İzmir çukuruna ters düşüyor. Hep birlikte bunları anlatmalıyız.”

1 MİLYON KİŞİYE HİZMET VERECEK


Gördes Baraj suyunu en kısa sürede kente verebilmek için 2 yıl önce Manisa Nuriye’deki 20 milyon liralık yatırımla Sarıkız İçme Suyu arıtma tesisini hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de aynı proje kapsamında yer alan Kavaklıdere Arıtma Tesisi’ni yapmak için harekete geçti. İZSU, 47 milyon 330 bin liraya mal olacak içme suyu arıtma tesisi için Avusturyalı Va Tech Wabag firması ile İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde sözleşme imzaladı. Avusturyalı firma, 10 gün içerisinde inşaata başlayacak. 1.5 yıl içinde tamamlanacak tesis, Tahtalı Barajı’nın suyunu arıtan Görece’deki arıtmadan sonra İzmir’in ikinci büyük içme suyu arıtma tesisi olacak. Tesis tamamlandığında Bornova ve Buca’nın tamamı Gördes Barajı’ndan su almış olacak. Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi için ise 47 milyon 330 bin liralık yatırım yapılacak. Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi, Bornova Kavaklıdere Köyü’nde 150 bin metrekarelik alanda kurulacak. Tesis günde 360 bin metreküp suyu arıtabilecek kapasitede olacak. Kavaklıdere Arıtma Tesisi’nin de tamamlanmasıyla, 120 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip Gördes Barajı’ndan İzmir’e yılda 60 milyon metreküp su verilecek ve yılda 1 milyon kişinin su ihtiyacı karşılanacak.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası