Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'ndan yılda 100 fuar hedefi

Bu yıl 8’inci kez kapılarını açan IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın açılış törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gaziemir’de açılışı gerçekleştirilecek olan Yeni Fuar Alanı ile birlikte yılda 30 olan fuar sayısını 100’e çıkartmayı hedeflediklerini kaydederek, İzmir’in fuarlar ve kongreler kenti olma hedefinde büyük adımlar attıklarının da altını çizdi.
Kocaoğlu'ndan yılda 100 fuar hedefi
Haberler / İzmir
22 Ocak 2014 Çarşamba 10:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İZFAŞ tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Ege Giyim Sanayicileri Derneği ve T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın katkıları ile düzenlenen ve fuarda yerli ve yabancı olmak üzere toplam 171 firma katılım gösterdi. Kültürpark’ta gerçekleştirilen fuarın açılış törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Şahin Aslan, ilçe belediye başkanları, İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İESOB Başkanı Zekjeriye Mutlu, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri ile iş ve sanat dünyasının önde gelen isimleri ve çok sayıda sektör temsilcisi katılım gösterdi.

25 BİN METREKARE ALANDA 171 FİRMA

Açılış töreninde sektör temsilcilerine seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “2007 yılında çıktığımız bu yolculukta çok önemli mesafeler aldık. 74 katılımcı firma ile başladığımız organizasyonu bu yıl toplam 25 bin metrekarelik alanda 171 firma ile devam ettiriyoruz. Katılımcılara ve destek olanlara sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ SENEDE 100 FUAR ORGANİZAYONU”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir numaralı fuar organizasyonun Mermer Fuarı olduğunu kaydeden Başkan Kocaoğlu, Gaziemir’de yapımı süren yeni fuar alanı ile ilgili şunları dile getirdi; “Biz mermer fuarının rakamlarını ve fuar sonrasında ortaya çıkan ihracat rakamlarını görünce gurur duyuyoruz. Gelinlik fuarı ise kentin her tarafını çiçek tarlasına çeviriyor. Kentin bir gelinlik merkezi olması, sektörün Türkiye’de ileri gitmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve seneye açacağımız yeni fuarımız ile bu fuarı 5 misli büyüteceğiz. 2015 yılının Ocak ayında bu fuarı Gaziemir’de açılışını gerçekleştireceğimiz  Yeni Fuar Alanı’nda düzenleyeceğiz. Biz sadece İzmir’i değil, tüm Türkiye’yi dünyanın gelinlik, abiye ve damatlık merkezi haline getireceğiz. Şu anda İZFAŞ ile birlikte yılda 30 fuar gerçekleştiriyoruz. Ama yeni fuar alanı açıldıktan sonra senede 100 fuar düzenlemeyi hedefliyoruz.”

“BİRLİKTE GÜÇLENİYORUZ…”

Başkan Aziz Kocoağlu, İzmir’i fuar ve kongrelerin merkezi haline getirmenin yerel kalkınma hedefleri arasında önemli yer teşkil ettiğini hatırlatarak, “Ulu önderimiz Atatürk’ün bu doğrultuda bize gösterdiği hedefleri gerçekleştirmek için emin adımlarla yolumuza devam ediyor ve var gücümüzle çalışıyoruz. Bu sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tek başına gerçekleştireceği bir iş değil. Çeşitli sektörlerin de bize destek vermesi gerekiyor. Birlikte güçleniyoruz, birlikte büyüyoruz. Kentimizin ve ülkemizin kalkınmasına da katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi ve sözlerine son verdi.

 

“İZMİR, FUARCILIKTA İDDİASINI ORTAYA KOYAN BİR KENTTİR”

Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, “8 yıldır çıtasını yükselten bu fuar girişiminin içerisinde olmaktan ötürü mutluluk duyuyoruz. Bu konuda bizlere destek olan kurumlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. İzmir fuarlar ve kongrelere kenti olarak iddiasını ortaya koymuş modern kentlerden birisidir. Önümüzdeki fuar döneminde de son derece sinerjik yeni fuarlar yapmak üzer hazırlıklı durumdayız. Bu fuarı sürekli dinamik tutarak dünyanın en iddialı organizasyonlarından birisi haline getirmek istiyoruz” diye konuştu.

 

“İZMİR’İN GELİNLİKTE BAŞKENT OLMASINI DİLİYORUM”

Türkiye Moda Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk ise, “Bu fuar bizler için çok kıymetli ve önemli bir organizasyon. Fuarımız, ismini yerel yönetimden, İzmir’den alan bir fuardır. Yerel yönetimin, ülkenin, sektörün bu fuara karşı sorumlulukları var. Rekabeti ağır bir sektörde, Türkiye koşullarında satış yapmaya ve sektörü ayakta tutmaya çalışıyoruz. Gelinlik sektörü, ülkemizde en çok risk alan sektörlerden birisidir. Ülkenin ekonomik ve siyasi bir başkanı var ama, gelinlik dediğimizde İzmir’in başkent olarak anılmasını diliyorum” dedi.

 

BU YIL BİR İLKİN ALTINA İMZA ATILDI

22-25 Ocak 2014 tarihleri arasında organize edilen IF WEDDING FASHION İZMİR – 8’inci Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda toplam üç gün süresince ziyaretçilerini ağırlayacak. 150’si yerli olmak üzere toplamda 171 firmanın katılım gösterdiği fuar organizasyonu profesyonel ziyaretçilere açık olacak. Sektörün yerli yabancı profesyonelleri ile ulusal ve uluslar arası gelinlik, damatlık abiye giyim ve aksesuarları fuar içerisinde yer alan 25 bin metrekarelik alanda sergilenecek. Diğer yandan, bu yıl bir ilkin altına da imza atan fuar Uluslar arası Fuarlar Birliği (UFI) üye fuar olarak açıldı.

''IF WEDDİNG GALASI BÜYÜLEDİ'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası