Ege Postası
Geri

Kocaoğlu yeni fuar alanından müjdeyi verdi

​Gaziemir’de yapımı devam eden yeni fuar alanına basın mensupları ile birlikte gezi düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çalışmaları yerinde inceleyerek İzmir halkına kamuoyuna önemli bilgiler verdi.
Kocaoğlu yeni fuar alanından müjdeyi verdi
Haberler / Yerel Politika
21 Şubat 2014 Cuma 14:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Dünyada ve Türkiye’de hiçbir belediyenin tek başına 400 milyon TL harcayarak bir fuar projesinin altına imza atmadığını vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Biz sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynakları ile ve borçlanmadan bu projeyi gerçekleştiriyoruz. En büyük projemiz bu fuardır. Bu da bizim kentin ekonomisi, yerelde kalkınma, fuarcılık ve kongre sektörünün gelişmesiyle ilgili hedefimizde sadece ve sadece belediyenin gücü ve kaynaklarıyla ne noktaya geldiğimizin ve ileride de ne noktaya gelebileceğimizin en büyü ispatıdır. Bu projenin önce kentimize, bu bölgede, Ege Bölgesi’nde üretim yapan sanayicilere, tarım sektörüne ve ülkemizin tüm ürünlerini burada dünyayla buluşturacak fuarlarımızın Türkiye ve İzmir ekonomisine katkıda bulunmasını diliyorum” dedi ve şöyle devam etti; “Fuarımızı Temmuz sonu ya da Ağustos başına yetiştireceğiz. Burayı sadece İZFAŞ ile değil, uluslararası fuar partnerleri ve firmalar ile birlikte işleteceğiz. Diğer hollerde tüketiciye yönelik fuarlar yapılacak. Kültürpark’ta İEF gibi tamamen halka yönelik fuarlar bir süre daha devam edecek. Sonra zamanla buranın ulaşımı güçlendirildiğinde İEF’yi ve diğer tüketiciye yönelik fuarları buraya alabiliriz. Yılda 100 civarı fuar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Burayı sürekli aktif bir merkez hakline getireceğiz. Fuarcılığa ve ekonomiye daha farklı bir boyut katacağız. Rezerv alanını büyütmemiz de mümkün. Bunu kentin ihtiyacına göre kullanacağız. Kongre sektörü de fuar sektörü ile kardeş bir sektör. Kongre merkezi için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”
 
“FUARCILIĞI 5 MİSLİ BÜYÜTECEĞİZ”
Yeni Fuar Kompleksi’nin havaalanına 10 dakikada, kent merkezine 15 dakika ulaşılabilecek bir noktada olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, “2005 yılında başlattığımız çalışmalarla bugün inşaat aşamasına geldi. Türkiye’de fuarcılığın başladığı kent İzmir’dir. Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk’ün direktiflerine paralel olarak bizden önceki belediye başkanlarımız, Behçet Uz’dan bu yana yapılan fuar hollerine son ve rahmetli Başkanımız Ahmet Piriştina’nın yaptığı Kültürpark holleri yetmeyince, 10 sene sonra oradaki alanın 23 bin 500 metrekare olan fuar hollerini 5 misli büyütüyoruz. Otoparkımız, rezerv alanımız var. Otel ve kongre merkez olarak planlanan bir alanımız var. Burasının parasını ödediğimiz zaman, o alanda otel ve kongre merkezi de yapmayı planlıyoruz. İnşaatımız mükemmel bir şekilde ilerliyor. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında çalışmalar başladı. Betonarme inşaatları büyük oranda bitti. İzmir fuarcılığını en az 5 misli büyütmeyi hedefliyoruz. Zaman içinde bu da olacak. Partnerlerle birlikte İzmir fuarcılığını daha üst düzeye çıkartacağız ve dünyada tanınmış partner fuarcılık şirketleriyle çalışacağız. Kenti her gün fuar yapılır hale getireceğiz. Kongre merkezini de yaptığımızda fuarla kongreyi iç içe gerçekleştirmeye çalışacağız” dedi.

"KINIK'TA KOCAOĞLU İZDİHAMI" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ....


 
KÜLTÜRPARK İÇİN DE ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Yeni fuarın adını İzmirlilerin belirleyeceğini de duyuran Başkan Kocaoğlu, “İzmir Fuarı’nın ismini İzmirli hemşerilerimizle birlikte belirleyeceğiz. İsim babası hemşerilerimiz olacak. Biz çok mutluyuz. Temmuz ayından sonra ihtisas fuarlarını burada yapacağız. Kültürpark’ı kongre merkezi yapma konusunda da çalıştığımız ekibimizle belli noktaya geldik. Orada ne yapacağımızı kamuoyuyla da paylaşacağız. Buranın maliyeti 306 milyon TL. 26 milyon TL kamulaştırma bedeli ve teftişiyle beraber 400 milyon liralık yatırımı hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.
 
“KATKI KOYANA TEŞEKKÜR EDERİZ”
Başbakan Erdoğan’ın kente gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında “İzmir’in kongre merkezi yok” sözlerine de değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi çevre yatırımları ve kentin kalkınması için yapılan yatırımlar konusunda hiç destek almadan çalışmalarına devam ediyor. Biz İzmirlilerin verdiği vergilerin karşılığında alarak yaptığımız çalışmalardan bahsediyoruz. Sayın Başbakan İzmir’de kongre merkezi, raylı sistem, metro gibi eksiklikler gördüyse, diğer illerde yaptığı gibi devlet bütçesinden destek vererek hükümet olarak ya da bakanlıklar olarak bunu yaptırmaya muktedirdir. Biz de İzmir’e bir çivi çakana “Bunu Sayın Bakan, Başbakan, ya da hayırsever yapmıştır” der ve göğsümü  gere gere  paylaşırız ve teşekkür ederiz.
 
“SEÇİMDEN SONRA İZİN GELECEKTİR”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarafından ESBAŞ-Yeni Fuar Alanı arasında planlanan monaray sistemine Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından onay verilmemesine de değinen Kocaoğlu şunları kaydetti; “Seçime kadar birçok şeyler oldu, geçti. Onların üzerinde durmanın negatif söylemde bulunmanın anlamı yok.  Seçimden sonra Karayolları, bize o izni verecektir. Buraya da monaray gelecektir. Monoray sistemleri artık çok gelişti ve saatte 45 bin yolcu taşıyan sistemler var. Biz biraz daha düşünüp, bir kısmını belki ESBAŞ’tan buraya yapmak, Üçkuyular metrosu ile birleştirmek istiyoruz. Bunu önümüzdeki yıllarda gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”
 
FUARIN YOL ÇİLESİNE YORUMU: ANLAŞILIR ŞEY DEĞİL
Başkan Kocaoğlu son olarak fuar alanının yol ve kavşak konusunda yaşadığı sıkıntılara da değinerek, “Karayolları fuar alanının etrafında çevre yolu projesi gerçekleştirirken bu bölgeye iki menfez bıraktı. Bu bölgeden çıkış için trampet kavşak belirledi. Biz bu trampet kavşağı yapalım, kamulaştırmasını da yapalım. “Fuara buradan gireceğiz” dediğimizde planlamayı yapan Karayolları, sanki o zaman Gaziemir ve Karabağlar kavşağı yokmuş gibi o kavşağa çok yakın diye trampet kavşak yapmamıza karşı çıktılar. Projeler, planlar duruyor. Bu fuarın rahat çalışması gerekiyor, ara yollardan tırların geçmesi söz konusu olamayacağına göre bir an önce Karayolları’nın ilgili bakanlığın planlarda var olan projeyi uygulamamıza izin vermesi gerekmektedir. Buraya düzgün trampet kavşakla buraya girişin sağlanmasını istiyoruz. Bu da bizim 5-6 yıllık talebimizdir. Bu fuar benim değil. Bu fuar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de değil. Bu fuar hem İzmirlinin hem Türkiye Cumhuriyeti’nin. Buraya trampet kavşak yapılmasına izin vermemek anlaşılır bir şey değil. Bunu da vatandaşlarımızın taktirine sunuyorum” dedi.
 
YÜZDE 75 ORANINDA TAMAMLANDI
Gaziemir’de yer alan yeni fuar alanının şantiyesinde dev proje hakkında bilgiler veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Fazıl Ölçer, hazırlanan görsel sunum eşliğinde tesisin detaylarını anlattı. Kent merkezine 15 dakika uzaklıkta bulunan ve 11 Ocak 2013’te yer teslimi yapılan Yeni Fuar Alanı, 306 milyon 434 bin 200 TL ihale bedelinin yanı sıra 26 milyon TL de kamulaştırma bedeli ile hayata geçirilecek. 550 gün içerisinde tamamlanarak 14 Temmuz 2014’te bitirilmesi planlanan yeni fuar kompleksi içerisinde toplam 7 sergi holü (7 blok) ve 250 bin araçlık otopark da bulunacak. 33 bin metrekaresi rezerv alanı olarak ayrılan proje, fuar meydanı, fuar platosu, 60 bin metrekarelik açık sergi alanı gibi açık alanlarla birlikte toplam 337 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Kaba inşaatı yüzde 75 ile 95 oranında tamamlanan fuar hollerinin ay sonunda dış cephe montajları başlayacak. Fuar girişinde yer alan seyir kulesi tamamlanma aşamasına gelirken, hollerin yapımında toplam 210 bin metreküp beton, 1517 fore kazık ve 3350 ton uzay çatı kullanılıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası