Ege Postası
Geri

Konak Belediyesi'nden dev bütçe

İzmir’in merkez Konak’ta ilçe belediyesi 2016 yılına 267 milyon liralık dev bütçeyle giriş yapacak. Bütçede aslan payını yatırımlara ve personel giderlerine ayıran Konak Belediyesi, tarihi Kemeraltı bölgesinde restorasyon faaliyetleri ve yeni belediye binasının yapımı için de ödenek ayırdı. Konak Belediyesi'nden dev bütçe
Konak Belediyesi'nden dev bütçe
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Ekim 2015 Perşembe 20:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkan Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşen meclis oturumunda belediyenin 2016 mali yılı bütçesi karara bağlandı. Önümüzdeki yıla ait belirlenen 267 milyon liralık bütçe taslağı AK Parti’li meclis üyelerinin ret oylarına karşılık CHP’li üyelerin oyçokluğu ile kabul edildi. Toplantıda çeşitli tartışmalara yol açan bütçe rakamları ve performans programına AK Parti’den eleştiri gelirken, CHP grubu ise kamu kaynaklarının doğru kullanıldığını ve iyi bir belediyecilik sergilenerek başarılı bir bütçe hazırlandığını savundu.
 
 
ERDOĞAN: KONAK HALKINA YAKIŞMIYOR
Belediye bütçesinin oylandığı meclis oturumunda AK Parti grubu adına söz alan Tevifk Erdoğan, belediyenin performans programına sert eleştirilerde bulundu. Bütçeyi yetersiz bulduklarını aktaran ve grup olarak ret oyu vereceklerini belirten AK Parti’li Erdoğan şunları kaydetti: “Performans programı ile uygulama arasında belirli tutarsızlıklar görüyoruz. Yatırım tutarı olarak 3 adet yatırım yapılmış. Bunlar okul boyanması, merdiven onarımı ve yol yapımı. Bunun dışında Konak’ta başka yatırım yoktur. Bunun dışında ilçeye hizmet etmek adına 6 adet hizmet alımı yapmışız. Böyle bir performans Konak halkına yakışır m? Konak Belediyesi’nin yapmakla yükümlüğü oldu pazaryerlerine dair herhangi bir çalışma göremiyoruz. Belediyenin kaynak bulma gibi bir endişesi yok. Yatırım kaynaklarınız var. İki yıl içinde hangi projeyi hazırladınız da kaynak bulamadını? Konak’ta bir şey göremiyoruz. Yakında Konak’ı da göremeyeceğiz. Rutin ve temel hizmetlerden temizliğe 60 milyon lira bütçe ayrılmış. Gönül isterdi ki, Konak’a dair projeler hazırlansın. Afaki, hayali gerçekten uzak bir bütçe görüyoruz.”
 
CHP’DEN ŞOK YANIT: ANKARA KAYNAK AKTARSIN
2016 yılına dair hazırlanan bütçe rakamları hakkında söz alan CHP Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ, başarılı bir planlama yaptıklarını kaydederek, “Keşke daha çok para olsaydı da daha çok hizmet gerçekleştirseydik. Sadece istemekle olmuyor. Kaynağa göre yatırım yapıyoruz. Parası olmayan bir işle plan, proje yapmanın bir esprisi yok. Yardımcı olun, Ankara’dan kaynak aktarsınlar. Demokrasi de budur. Ama sadece istemekle olmuyor” dedi. CHP’li Zeki Günen ise belediye yatırımları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, AK Parti’den gelen eleştirileri haksız bulduklarını dile getirdi. Ayrıca şeffaf ve açık bütçe hazırladıklarını hatırlatan Günen, başarılı ve rasyonel bir bütçe hazırlandığını belirtti.
 
“KAĞIT ÜSTÜNDE DEĞİL, GERÇEK HİZMET ÜRETELİM”
CHP sıralarından gelen tepkiler sonrasında salonda kısa süreli tartışmalar yaşanırken, AK Parti’li Meclis Üyesi Abdullah Siyahkoç “Acaba ben Konak’ta değil de başka yerde mi meclis üyesiyi? Bizler buraya Konak halkına hizmet edelim diye geldik. Beraber çalışalım, beraber hizmet üretelim dedik. Kağıt üstünde değil, gerçekten hizmet yapalım. Konak halkına hayırlı, güzel işler yapalım. İki senede on saniyelik iş mi yaptı? Talebimiz bundan sonra daha güzel işler yapmak. Bu sefer de hayır dedik. Seneye inşallah evet diyeceğiz” diye konuştu.
 

“KAMU KAYNAKLARINI ÇAR ÇUR ETMİYORUZ”
Performans programı ve bütçeye getirilen eleştirilere belediyenin çalışmaları ile yanıt veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise şunları söyledi: “ Mersinli Semt Merkezi’ni bitirdik. Açılışı var. Biraz daha baksanız... Biz bir strateji ilan ettik ve kamu kaynaklarının çar çur edilmesine mahal vermek istemiyoruz dedik. Toplu hizmet alımları gerçekleştirdik. Önemli olan sayılar değildir toplam rakamdır. Biz kamu kurumuyuz.şu işi yarın yapıyoruz deme hakkımız yok. Hesap verilebilir bir bütçe hazırlamak zorundayız. Ne yazık ki, ilçe belediyeleri temizlik hizmetlerinden sorumlu birer müdürlük haline getirildi.”
 
2016 BÜTÇE TASLAĞI OYÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Belediye meclisinin onayına sunulan 2015 yılı performans programı ve bütçe taslağı AK Parti grubunun ret oylarına karşılık, CHP’li üyelerin oyçokluğu ile kabul edildi. Hazırlanan bütçe kapsamında 2016 yılı için 267 milyon liralık gelir hedefleyen Konak Belediyesi, gider bütçesini ise 267 milyon lira olarak belirledi.
 
BÜTÇEDE ASLAN PAYI TEMİZLİK VE PERSONELE
Gelecek yıla ait bütçede ana pay temizlik hizmetleri, personel giderleri, yatırımlara ve fen işleri biriminin projelerine ayrılacak. Buna göre yatırım bütçesine 45 milyon 950 bin lira ayıran Konak Belediyesi, personel giderlerine 57 milyon 427 bin lira, kamulaştırma giderlerine 13 milyon 800 bin lira, temsil ve tanıtım giderlerine 2 milyon lira, temizlik hizmetlerine 60 milyon 200 bin lira, fen işlerine ise 39 milyon lira harcanacak. Diğer yandan, gelecek yıla ait bütçede restorasyon ve rölöve çalışmalarına önemli ölçüde yer veren ilçe belediyesi, Yenişehir’deki yeni belediye hizmet binasının proje ve yapım giderleri için de 1 milyon lira harcayacak. Bütçede dikkat çeken diğer yatırımlar ise, Alsancak ve Güzelyalı semtlerindeki sokak sağlıklaştırma projeleri, muhtelif alanlarda yeni park projeleri, yeni pazaryerleri yapımı oldu.  
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası