Ege Postası
Geri

Konak Meclisi'nde 'cami siyaseti!'

Konak’ta geçtiğimiz günlerde başlayan cami krizi artarak devam ediyor. Çınarlı’da kurulması planlanan protokol camisi için bakanlık tarafından yapılan plan değişikliğini veto eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’ne AK Parti’den ilginç bir hamle geldi. Geçtiğimiz sene ilçe belediyesinde aynı plan değişikliğine kabul oyu veren AK Parti’li üyelerin ardından ilçe başkanı Temel Yıldırım’ın “CHP cami düşmanı” söylemi şaşkınlık yarattı. AK Parti'den "U dönüşü"
Konak Meclisi'nde 'cami siyaseti!'
Haberler / Yerel Politika
3 Mart 2016 Perşembe 20:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Çınarlı’da yapılması planlanan protokol camisi ile ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. İl Özel İdaresi’ne ait eski hizmet binası ile ilgili başlayan Cami polemiği Konak Belediye Meclisi’nde bir kez daha tartışmaya yol açtı. Geçtiğimiz yıl aynı plan değişikliğine kabul oyu veren AK Parti’li meclis üyelerinin bu sefer ret oyu vermesi ve ardından muhalefet etmesi şaşkınlıkla karşılandı. Gelişmeler bununla kalmazken, AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım’ın konuyla ilgili açıklamaları da ilçede tansiyonu yükseltti.
 
AK PARTİ ÖNCE KABUL VERDİ, SONRA MUHALEFET ETTİ
AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım “CHP’nin genlerinde cami karşıtlığı var. CHP döneminde camilerin ahıra dönüştürüldüğü ve yıkıldığı bir gerçek” sözlerine CHP’li meclis üyelerinden sert tepki geldi.
 


CHP’DEN YILDIRIM’A ÖZÜR ÇAĞRISI
Mart ayının son meclis toplantısında gündeme taşınan konuya dair eleştirilerini dile getiren ve Yıldırım’a özür çağrısında bulunan CHP adına konuşan Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ, “CHP ne geçmişte, ne de bugün, asla din düşmanı olmamıştır, olmayacaktır. Biz camiye karşı değiliz. Bunu söylemek sizin haddiniz m? Bizim dindarlığımızı ölçmek kimsenin haddine değildir. Allah ile kul arasına girilmez. İlçemizde 100’den fazla caminin temizliğini ve bakımını da biz yapıyoruz. Cami için polemik yaratmak şık değil. Engelleme diye bir şey söz konusu olmamıştır” dedi.
 
KİŞİLER ARASINDA PROTOKOL OLMAZ
CHP’li Üye Vedat Uğur ise protokol camisi kavramına karşı olduğunu söyledi ve “Kişiler arasında protokol yoktur. Camiler arasında da protokol yoktur. CHP hiçbir zaman cami yıkmadı, ahıra dönüştürmedi. Bunlar şehir efsanesidir” dedi.


 
ŞANLI: MEVCUT CAMİLER KAPASİTEYİ KALDIRMIYOR
İlçe Başkanı Yıldırım’ın açıklamasını savunan AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı İzmir’de protokol camisi ihtiyacına dikkat çekerek şunları dile getirdi: “Burası Özel İdare’nin kullandığı bir alandı. Ancak, burası kurumun kendi malı değildi ve İl Özel İdaresi burada kiracıydı. Mülk Defterdarlık’a aitti. Diyanet İşleri bu alan protokol camisi olsun diye bir protokol hazırladı. İzmir’de protokol camisi yok. Hocazade Camisi’nde trafik kilitleniyor. Trafiğin rahat olduğu, şehit cenazelerinin kaldırılabileceği bir cami lazım. Hocazade Camisi bu kapasiteyi kaldıramıyor. İzmir’in 300-400 sene ileriye dönük bir camiye ihtiyacı var. Cenaze olduğunda binlerce insan camiye geliyor.”


 
PEKDAŞ: PROTOKOLÜN CAMİSİ AYRI MI OLUYOR'
Yıldırım’ın söz konusu açıklamalarına tepki gösteren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise “Protokol camisi nedi? Tanınınmış kişilere ayrı cami mi oluyo? Devamlı şehitler mi gelece? Cami ihtiyacı ayrı bir tartışma konusudur. Daha uygun bir yere inşa edilebilir. Bunu konuşuruz. Yoğunluk ve ulaşım ihtiyaçlarına göre yerini tartışabiliriz. Konak’ta 104 cami var. Bu yıl camilerimizin sadece temizlik malzemesine 50 bin lira para harcadık. Bunun üzerinden nemalanmak doğru değil. Temel Yıldırım’ın açıklaması talihsiz bir açıklamadır. CHP olarak bu konuda bir özür bekliyoruz. Kendisi mecliste bu konuya bire bir şahit oldu, bunu manipüle etmesi onun siyaset tarzına yakışmadı” dedi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası