Ege Postası
Geri

Konak bir kez daha insan haklarını savundu

İzmirliler Dünya İnsan Hakları Günü’nde Konak Belediyesi ve Konak Kent Konseyi’nin düzenlediği panelde buluştu. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “İnsan Hakları” panelinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Gökhan Günaydın, Araştırmacı yazar Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu ve İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Avukat Tugay Şen konuşmacı olarak yer alırken moderatörlüğü Konak Kent Konseyi Başkanı Metin Erten üstlendi. Yoğun ilgi gören programa CHP milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, CHP ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Konak bir kez daha insan haklarını savundu
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Aralık 2012 Salı 11:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İnsan haklarını tarihsel boyutuyla ele alan Tugay Şen, insan hakları ve demokrasinin ancak bir milletin kendi iradesiyle geleceğini vurguladı. Mehmet Bekaroğlu ise insanlığın s.o.s vermeye başladığını dile getirerek “Yeryüzündeki kaynakların tükendiğini ancak insanların ihtiyaçlarının sonsuz olduğunu söylüyorlar. Bu kapitalizmin en büyük yalanıdır” dedi.

Bir gemide farklı yolcular

Halkın bir kısmının Fransa, Belçika; bir kısmının Mısır bir kısmının ise Nijerya standartlarında yaşadığına dikkat çekerek eşitsizliği vurgulayan Günaydın şunları söyledi:
“Biz hep aynı gemideyiz. Bu geminin bir lüks kamarası var; birinci sınıf, ikinci sınıf kamarası ve aşağıda kürek çekenler var. Gemiyi yürütenlerle rantını yiyenlerin aynı insanlar olmadığını görmek zorundayız. Bunun farkına varmadan dünyayı ve Türkiye’yi okumak mümkün olmayacaktır. Şimdi bizim görevimiz en çok ezilen, en çok dışlanan, ötelenen kim varsa onunla el ele, önce en garibanın hakkını savunmak olmalıdır. Bunu yaptığımızda, işte o zaman demokrasiden, insan haklarından söz etmeye başlayabiliriz.”
Katılanların dakikalarca alkış tuttuğu panel, insan değerini bir kez daha öne çıkardı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, insan haklarının öznesinin ‘insan’ olduğunu hatırlatarak insan odaklı yerel yönetim anlayışını uyguluyor olmaktan mutluluk duyduklarını iletti.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası