Ege Postası
Geri

Konak center'da tuvalet krizi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Konak Katlı Otoparkı yanında hizmet veren Konak Center’da tuvalet krizi yaşanıyor. Belediyeye bağlı birimlerin yanı sıra, kiracı birçok özel firmanın da faaliyet gösterdiği iş hanı bünyesinde bulunan tuvaletlerin kapanması sonrasında ortada kalan onlarca esnaf yaşanan sıkışıklığa çare ararken, belediye birimlerinin ise taşınması gündeme geldi.
Konak center'da tuvalet krizi
Haberler / İzmir
2 Temmuz 2014 Çarşamba 11:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Konak Center bünyesinde ihale yolu ile kiraladıkları iş yerlerinde faaliyet gösteren birçok işletme için iş hanında kritik öneme sahip tuvaletlerin kapısına kilit vurması kriz yaratırken, belediyeye ait ofislerin de taşınması gündeme geldi. Yaşanan trajikomik durum, İzmir’in merkezinde yaşanan tuvalet çilesini de bir kez daha gündeme getirirken, iş hanındaki dükkanlarından elde ettikleri gelir ile ayakta durmaya çalışan esnaf ise hem çevredeki tuvaletlere harcadıkları zaman, hem de ortaya çıkan ek masraf sonrasında duruma isyan etti.
 
 
“ZARARINA TUVALET” OLMAZ DEDİ VE…
Son günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Konak Center içerisinde yaşanan mahrumiyet hem duyanları hem de görenleri hayrete düşürüyor. İş hanı içerisinde ihale ile belediyeden kiraladığı mekanda umumi tuvalet hizmeti veren özel firmanın zarar ettiği gerekçesi ile iş yerini kapatması ve faaliyetlerini durdurması kriz yarattı. Yakın zaman içerisinde tuvaletler için ek masrafa girerek tadilat gerçekleştiren umumi tuvaletin kiracısı masraflarını çıkartamayınca, çareyi kapısına kilit vurmakta buldu. Kapatılan tuvaletlerin yerine talipli bir işletmeci çıkmayınca da hem iş hanındaki esnaf, hem de farklı ofislerde hizmet veren belediye çalışanları ortada kaldı.


 
KRİZ HEM ESNAFI, HEM DE BELEDİYEYİ VURDU!
Yaşanan gelişmeler üzerine belediyeye şikayetler yağarken, mağdur esnaf ise çareyi iş yerini kapatarak çevredeki tuvaletlere koşmakta buldu. Kısa sürede ortaya çıkan ek masraflardan bıkan iş yeri sahipleri yetkilileri sorunun çözümü için göreve davet ederken, bir başka kriz de belediye cephesinde yaşandı. Tuvalet işletmesine henüz yeni bir kiracı bulamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iş hanı bünyesindeki birimlerinde çalışan personel ise, ücretsiz faydalandıkları tuvaletin kapanmasıyla birlikte çevrede buldukları tuvaletlere günlük yemek masraflarını aşan tutarda ücret ödemeye başladı.
 
TUVALET GİTTİ, ENGELSİZMİR DE BİTTİ
İş yeri sahipleri tarafından “Mahrumiyet bölgesi” olarak anılmaya başlanan Konak Center içerisinde yaşanan tuvalet çilesi, belediyenin binada faaliyet gösteren ESHOT, Engelsİzmir, İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı, Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı, İş Sağlığı ve İş Güvenliği Birimi’ni de vurdu. Geçici olarak kapatılan ve elektrik ile suları kesilen tuvalet bünyesinde yeni  bir tadilat yapılacağı öğrenilirken, gelişmeler üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iş hanı bünyesinde hizmet veren Engelsİzmir ofisini de yeni bir ofise taşımayı planladığı öğrenildi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası