Ege Postası
Geri

Konak "fikrini al da gel" dedi: Birinciye 50 bin TL

Belediyenin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni ve modern hizmet binası için ulusal çapta proje yarışması açan Konak Belediyesi, fikir babasına 50 bin TL'lik büyük ödül verecek. Yeni hizmet üssü için Yenişehir Semt Pazarı’nın olduğu alanı adres seçen Konak Belediyesi, seçilecek projeye göre 2016 yılında yeni belediye binasının yapımına start verecek. Konak "fikrini al da gel" dedi
Konak
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Nisan 2015 Çarşamba 09:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi’nin dağınık durumdaki hizmet birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni belediye hizmet binası için yürütülen hazırlık çalışmaları son aşamaya geldi. Yenişehir’de mülkiyeti belediyeye ait olan kapalı pazaryerinin yerine inşa edilmesi planlanan yeni binanın ulusal yarışmayla belirlenecek mimari projesini seçecek yarışma jürisi ve danışmanlar resmi gazetede yayınlanırken, projeye yön verecek çalışmayla ilgili merakla beklenen büyük ödül de duyuruldu.
 
 
YENİ BELEDİYE SARAYINI HALK BELİRLEYECEK
Konak Belediyesi'nin merakla beklenen yeni hizmet binası için halkın görüşleri doğrultusunda ve çağdaş, katılımcı, şeffaf belediyecilik anlayışıyla hazırlanan belirlenen mimari proje yarışmasında son detaylar da belli oldu. Yenişehir'de kapalı pazaryeri olarak kullanılan beş bin metrekareye sahip alanda inşa edilecek yeni belediye sarayı için ulusal çaptaki projeler arasından seçim yapılacak. Yenidoğan Mahallesi'nde Gaziler Caddesi ile Yeşildere Caddesi kesişimindeki bölgeye büyük canlılık katması beklenen yeni hizmet üssü için kesenin ağzını açan belediye yönetimi, İzmir'e örnek olacak bir hamlenin altına da imza atmaya hazırlanıyor.
 
BİRİNCİYE 50 BİN TL!
Yeni belediye binasına yön verecek mimari projenin seçileceği ulusal çaptaki yarışmada dereceye girecek proje sahiplerine verilecek ödüllerin de yine resmi gazetede yayınlanan ilanda duyurusu yapıldı. Birinci gelecek projeye 50 bin TL ödül verecek olan belediye, yarışmada dereceye giren projelere sırasıyla, 40 bin ve 25 bin TL'lik para ödülü verecek. Ayrıca mansiyon ödülüne layık görülen beş projeye de 14'er bin liralık ödül dağıtılacak. Katılım ücretinin 50 TL olarak belirlendiği yarışmada dereceye giren eserler, belediye tarafından yapılacak resmi duyururun ardından ayrıca sergilenecek. Yıl sonuna kadar sonuçlanması beklenen sürecin ardından seçilecek proje doğrultusunda uygulama projeleri hazırlanacak ve yapım ihalesine çıkılarak yeni belediye binası için önümüzdeki yılda temel atılacak.
 
TUNÇAĞ HEM YAPTI, HEM YIKACAK
Proje teslim tarihi olarak son başvuru tarihinin 28 Temmuz 2015 olarak duyurulduğu yarışmanın jürisi ve seçici kurulu da geçtiğimiz aylarda duyurulurken, listede ilginç isimler de yer aldı. İzmir'in dünya çapında ses getiren ödüllü AASSM (Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi) projesinin sahibi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Sanat Danışmanı Tevfik Tozkoparan'ın yer aldığı Danışman Jüri Üye listesinde, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Eser Atak, Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal, Yrd. Doç. Dr. Mimar İlker Kahraman yer alıyor. Mimar Nevzat Sayın, Cem Sorguç, Semra Uygur ile Doç. Dr. Zehra Akdemir’den oluşan asil jüri üyeleri arasında en dikkat çeken isim ise Konak eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ oldu. 9 Eylül 2008’de tamamlanan ve toplam maliyeti 3 milyon TL’yi bulan Yenişehir Pazaryeri’ni hizmete açan Eski Başkan Muzaffer Tunçağ,bölgeyi kalkındırması beklenen yeni projeyi de seçecek ekipte görev yapacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası