Ege Postası
Geri

Konak savaş alanı gibi

Konak Meydanı adeta savaş alanına döndü. Berkin Elvan için Konak’ta yürüyüş ve yas eyleminde polis binlerce kişiden oluşan kalabalığa tazikli su ve gazla müdahalede bulundu. TOMA'nın üstüne çıkan bir genç plastik mermiyle vuruldu. Onlarca kişi tazyikli su ve gazdan etkilendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu da tazyikli sudan son anda kurtuldu.
Konak savaş alanı gibi
Haberler / İzmir
12 Mart 2014 Çarşamba 14:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK –HABER SERVİSİ - Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle vurulduktan 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için Konak’ta yürüyüş ve yas eylemi vardı. Meydanda toplanan binlerce kişiye polis tazyikli su ve gazla müdahalede bulundu. 

Bugün öğle saatlerinde, KESK ve DİSK, Tüm Yerel- Sen başta olmak üzere, sendika, meslek odası, bazı siyasi partiler ve derneklerin üyeleri Konak Meydanı’nda toplanmaya başladı. DİSK’e bağlı sendikaların üyeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde, KESK ve diğer kuruluşların üyeleri ise eski Sümerbank binanı önünde toplandı. DİSK Ege Temsilcisi Memiş Sarı, topluluğa yönelik olarak basın açıklaması yapmaya başladı. Sarı, Berkin Elvan’ın ölümüne neden olanların bulunup cezalandırılmasını istedi. 

TOMA'NIN ÜSTÜNE ÇIKTI, PLASTİK MERMİYLE VURULDU
Bu sırada, eski Sümerbank binası önünde toplananlar, buradan yürüyüp, Belediye önündeki grupla birleşerek İzmir Valiliği önüne gitmek istedi. Konak Meydanı'nda saygı duruşu yapılmak istendi. Ancak polis buna izin vermedi. Bunun üzerine, önlem olarak bekletilen TOMA’lardan birinin üzerine bir eylemci çıktı. Ardından Sümerbank önündeki gruptakileri TOMA’dan su sıkılmaya başlandı. Üzerine çıktığı TOMA’dan, suyu çevik kuvvet ekiplerine doğru yönlendirmek isteyen eylemci, plastik mermi ile bacağından vuruldu. Eyleme katılanlar, su ve biber gazlı müdahalede bulunulması üzerine yerden söktükleri kaldırım taşları ve ellerindeki şişeleri polis araçlarına fırlattı. 
Su ve gazdan  etkilenen onlarca kişi Büyükşehir Belediyesi'ne sığındı. Bu sırada Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da  tazyikli sudan son anda korumalarının yardımıyla kurtuldu ve belediyeye girdi. Su ve gazdan etkilenen vatandaşlara belediye binası içinde yardım edildi. 

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, DİSK Ege Temsilcisi Memiş Sarı, TMMOB İzmir Dönem Sözcüsü Ferdan Çiftçi, araya girip, eyleme katılanlardan ve polisten sağduyulu davranmalarını istedi. Bu girişimin ardından birleşen gruplar İzmir Valiliği önüne geldi. Polis Valilik önünde güvenlik önlemi aldı.


VEKİL MOROĞLU’NA AMBULANSTA OKSİLEN VERİDİ
TOMAlarla Berkin Elvan'ı uğurlayan İzmirliler'in üzerine yürüyen polis, tazyikli su sıktı ve Konak Meydanı'nı gaza boğdu. Alandaki diğer İzmirliler gibi gazdan olumsuz etkilenen CHP İzmir Miletvekili Mustafa Moroğlu'na da ambulansta oksijen verilerek ayakta tedavi edildi. Ayağına gaz fişeği de isabet eden Moroğlu'nun yanı sıra CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de TOMAlardan sıkılan tazyikli suyun hedefiydi. 
 
CHP Milletvekili Moroğlu, İzmir'de yapılan polis müdahalesinin Berkin Elvan ve ailesine, dostlarına saygısızlık olduğunu savunarak, "Türkiye'de özel yetkili valiler görevde olduğu sürece, halkın barışçıl hak taleplerine terörize müdahaleler sürecek. Berkin'i kaybetmenin acısıyla tepkisini dile getirmek için sokakta olan İzmirliler'e yapılan saygısızlık kabul edilemez. Berkin'in bedenini toprağa vermeden İzmir'de yaşanan bu terörün sorumlularına, İzmir halkı gereken yanıtı verecektir " dedi.
 
DİSK Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da, "Barışçıl bir uğurlamaya bile tahammül edemeyen AKP diktatörlüğünün polisleri, cinayeti işleyen polisleri yargıdan kaçırırken, kendi arkadaşları tarafından  masum insanlara terör uygulamayı kendisine görev biliyor. Bu saldırıyı kınıyoruz" dedi. Sarı,şu meajı verdi: "Sevgili Berkin umudun koşusu ve ekmeğin işçi sınıfına emanet"  dedi.


YAŞLI BİR KADININ POLİSE İSYANI! 
İzmir'deki Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eylemine Konak'ta polis müdahale etti. Yaşlı bir kadın elinde ekmekle polise tepki gösterdi. 
İzmir'de Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için Konak'ta toplanan gruba polis müdahale etti. Grup daha sonra Konak Meydanı'na ilerlerken yaşlı bir kadın elinde ekmek Valilik önünde protesto eyleminde bulundu. Yaşlı kadını polis ekipleri sakinleştirdi.



Eyleme Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerde çalışan işçilerinde kıyafetleri ile eyleme katılması dikkatlerden kaçmadı.



 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası