Ege Postası
Geri

Konak'ta büfe krizi meclise taşındı

Konak Belediyesi Eylül Ayı 2’inci meclis oturumu AK Parti’nin çevreci isyanına sahne oldu. Başkan Hakan Tartan’ın katılmadığı meclis oturumu Başkanvekili Adnan Oğuz Akyarlı yönetirken, belediyenin Mayıs ayında ihaleye çıkarak 5 park içerisine büfe yaptırması AK Parti tarafından eleştiri ile karşılandı.
Konak'ta büfe krizi meclise taşındı
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Eylül 2013 Perşembe 20:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Rıza Evcim, 22 Mayıs’ta yapılan ihale ile parklarda büfe açılmasını eleştirdi. Vatandaştan aldıkları şikayetleri ve eleştirileri de gündeme taşıdı. Taksim Gezi Parkı olayları sonrasında “Parklar bizim” isimli halk forumunu örnek göstererek sözlerine başlayan AK Parti Grup Başkanvekili Evcim, “Bugünler gerçek anlamda yeşile ve doğaya karşı olan samimiyetin test edildiği gündür. 3 aydır Konak Belediyesi tarafından parklarımızda büfeler yapılıyor” dedi ve hazırladığı görsel sunum ile ilçe genelinde 5 ayrı parkta yürütülen çalışmaları meclis üyelerine aktardı.

"TARTAN, TUNÇAĞ VE İZGİ’NİN DURUŞUNU SERGİLEYEMEDİ"

Kahramanlar’da yer alan Nevzat Güzelırmak Parkı, Bahçelievler Parkı, Kılıçreis Parkı, 131 Sokak Parkı ve Göztepe Parkı’nda büfeler açıldığını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Rıza Evcim, Belediye Başkan’ı Hakan Tartan’ın önceki dönemlerde başkanlık yapan Erdal İzgi ve Muzaffer Tunçağ ile aynı duruşu sergilemediğini dile getirdi ve, “Sayın Tartan geçmişte yaptığı açıklamalarda buraya güvenlik amacı ile seyyar büfeler yapılacağını belirterek kaçamak cevaplar vermişti. Ancak ne yazık ki baktığımızda yapılan işler sözleri ile uyuşmuyor. 22 Mayıs tarihinde yapılan ihale sonrası bu beş parka büfe yapılmasına karar verildi ve özel bir firma bu işi alarak işi tamamladı. Bu büfelerin mobile benzer bir tarafı yok. Bu alanların güvenlik ile ne alakası vardı? Başkan Tartan bu eleştirileri spekülasyon olarak niteliyor. Bir dönem bu koltukta oturan Erdal İzgi, köşe yazısı yazdığı gazetesinde olayı “Yeşil gitti beton geldi” başlığı ile duyurmuş, basında bu duruma dair çıkan haberler de oldu. “Kulakları çınlasın Taksim Gezi Parkı sevdalılarının” demiş. Ben geçen dönem de burada meclis üyeliği yaptım. Erdal Bey ve Muzaffer Bey belediye başkanlığı yürütürken, çıkarları olan bazı insanların yakınlarına gelip benzer taleplerde bulundu. Ancak, onlar dik duruş sergiler. “Var olan yeşil alanlara büfe diktirmeyiz” dediler.


ZABITA KARARKOLU YAPILACAK BAŞKA ALAN KALMADI MI'


Benzer şekilde Konak Vakıf İşhanı önünde yer alan yeşil alanın da yok edilerek betonarme bir yapıya kavuşturulduğunu söyleyen Evcim, İzmir’in yeşil fakiri bir il olduğunu hatırlatarak, “Yerine masalar sandalyeler geldi. Tüm bunlara ilaveten bir de Üçkuyular’da yer alan zabıta karakolunun taşınması için yine bir yeşil alan ve park seçilmiş. Mezbelelik olan bu alan Büyükşehir Belediyesi tarafından tekrar park haline getirilecekken, ne yaptıla? Metrekarelerce alanı katletmiş durumdayız. Zabıta karakolu yapılacak başka alan kalmadı mı'” dedi. AK Partili Evcim “Bu yanlıştan çok acil dönmeliyiz. Buraların yıkılıp tekrar dan yeşillendirilmesini talep ediyoruz. Siz meclis üyesi arkadaşlarımızın da Hakan Tartan’a bu konu hakkında gereken baskıyı yaparak bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini hatırlatması gerekiyor” diye konuştu.

AKYARLI, AĞAÇLIYOL’U ÖRNEK GÖSTERDİ


Evcim’in eleştirilerine yanıt veren Meclis Başkanvekili Adnan Oğuz Akyarlı da, kendisine hak verdiğini hatırlatarak, “Yeşilin korunması geçekten everensel bir şeydir. İzmir’de önemli bir risk daha var. Bornova’daki eski Ağaçlı Yol’da Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü’ne ait olan bölge özelleştirilip satılacak. Biz buradan aldığımız güç ile o alanın da ticari amaçla imara açılmasına karşı durmalıyız. Yeşil alanları kaldıran tavra karşı olduğumuzu göstermek durumundayız. Türkiye’de Gezi Parkı süreci de bu kaygıdan dolayı ortaya çıktı. Bizim de ilimiz ölçüsünde buna bir tepkimiz olmalıdır. 400 dönüm arazinin yeşil alan vasfından çıkartılarak imara açılması doğru değildir. Yeşil alanların azaltılmasına ben de karşıyım. Biz burada kentin sorunlarını masaya yatırıyoruz. Bu konunun Başkan tarafından mutlaka bir açıklaması olacaktır” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası