Ege Postası
Geri

Başkan Sındır’dan yeşil alan mücadelesi

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Kazım Dirik Mahallesi sınırları içindeki ‘Ağaçlı Yol’ diye de bilinen bölgedeki Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait arazilerin imar planlarının değiştirilmesine karşı mücadele başlattıklarını açıkladı.
Başkan Sındır’dan yeşil alan mücadelesi
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Eylül 2013 Perşembe 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Bornova Belediye Meclis toplantısı öncesi meclis üyelerine konuyla ilgili bilgi veren Sındır, imar planlarında ‘bölgesel park’ olarak gözüken yaklaşık 150 bin metrekarelik alanın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan bir planla 10 katlı yapılara izin verecek şekilde konut ve işyeri alanına dönüştürüldüğünü söyledi. Sındır, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı planlara Bornova Belediyesi olarak askı süresi içinde itiraz ettiklerini belirterek, plan eski haline gelmeyince mahkemeye gittiklerini açıkladı

‘Ağaçlı yol’ diye bilinen Ankara Caddesi üzerinde, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yanı sıra Devlet Su İşleri, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü, Tarım İl Müdürlüğü ve TEDAŞ’ın bulunduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün ayrılarak boşalttığı alan Özelleştirme İdaresi’ne devredildi. Özelleştirme İdaresi de imar planlarında bölgesel park alanı olarak belirlenen yaklaşık 150 bin metrekarelik alanda yaptığı imar plan değişikligi ile iki emsal yoğunluk ve 10 kata kadar yapılaşma izni verdi. Biz bu plan değişikliğine askı süresinde itiraz ettik. Buranın kentimizin park ihtiyacını karşılaması gerektiğini özellikle vurguladık. İtirazımız reddedildi. Daha sonra mahkeme sürecini başlattık. Danıştay’a itirazımızı sunduk. İki ay kadar önce ‘Yürütmeyi durdurma’ istemli bir dava açtık. Dava sürüyor” dedi.

19 Eylül’de satılacak


Bu süreçte mahkeme sonuçlanmadan, Özelleştirme İdaresi’nin imar planlarını değiştirdiği söz konusu araziyi 19 Eylül’de satma kararı aldığını ifade eden Sındır şu bilgileri verdi:

“Buna karşılık Karayolları Bölge Müdürlüğü, Laka Köyü civarında daha önce Belediye Hizmet Alanı belirlenmiş bir yere taşınacak. Karayolları’nın bir yere ihtiyacı yoktu. Mevcut yerinde de Karayolları Bölge Müdürlüğü olarak faaliyet gösteriyordu. Oradan, belediye hizmetlerinde kullanılmasına imkan veren bir alana taşınması ve eski yerinin de satışa sunulması söz konusu. Aynı zamanda bizim bölgesel park ihtiyacımızı karşılayan bir alanın ortadan kalkması gibi bir durum var. Diliyorum bu konudaki adalet tecelli eder, halkımızın, kamunun ihtiyacı olan park ve sosyal donatı alanları ve belediye hizmet alanları yine halkımızın kullanımına uygun hale gelir.
Bizim açtığımız dava gibi İzmir Büyükşehir Belediyemiz de dava açtı. Çünkü sadece 1/5 binlik

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası